AJAY MATHUR – LITTLE BOAT

Ajay Mathur is een voor een ‘Grammy Award’ genomineerde singer-songwriter met zijn roots in New Delhi en Mumbai, Indië, maar sinds geruime tijd permanent verblijvend in Zwitserland. In zijn liedjes zingt hij over allerlei dingen die in zijn dagelijkse leven gebeuren. Op zijn nieuwste album “Little Boat” heeft hij dertien van die eigen composities verzameld.

Dit vierde schijfje is de opvolger van de albums “A Matter Of Time” uit 2011, “Come See Conquer” uit 2013 en “9 To 3” uit 2015 waarbij hij voor de daarop staande song “Nothing Really Matters” voor een ‘Grammy’ werd genomineerd in 2017. Hij schreef voor alle nummers op “Little Boat” de muziek, maar voor de songteksten deed hij met uitzondering van vijf liedjes een beroep op de hulp van Mary Lou von Wyl.

Bij de opname van de als rock en Americana te omschrijven nummers nam Ajay Mathur in de studio zelf het soms stevig klinkende gitaarwerk voor zijn rekening. De openingstrack “Here”s The Love” drijft op op een stevig swingend ritme, terwijl “Forget About Yesterday’, de eerste single uit deze plaat en op de bijgaande video te beluisteren, een vrolijke muzikale combinatie van blues, rock en cajun blijkt te zijn, mede dankzij het uitstekende werk van Rupak Pundit op bluesmondharmonica en op cajun-accordeon.

Bij onze favoriete tracks op dit album horen zeker de door knap lap steelgitaarwerk van Christian Winiker ondersteunde songs “Start Living Again” en titeltrack “Little Boat”, naast het aanstekelijk catchy gitaarrocknummer “My Wallet Is A House Of Cards”, dat hij aan het einde van deze cd ook nog eens in een ‘Switzerdeutsch’-versie brengt. Verder kunnen we ook nog genieten van de ballads “Ordinary Memory” en “Time For Deliverance” en het aan sixtieswerk van ‘The Kinks’ herinnerende “While I’m Still Standing Here”.

De door hem zelf geproduceerde plaat “Little Boat” van Ajay Mathur is een album waarop lustig gevarieerd wordt tussen muziekgenres als indie rock, psychedelische trock, pop, blues, cajun en Americana. Er is dus voor elk wat wils te vinden op deze vierde plaat van deze Indische Zwitser of Zwitserse Indiër (door u in te vullen naar vrije keuze).

(valsam)
“The Indian roots of todays’ Swiss citizen Ajay Mathur can be heard clearly in the sound of the songs that he recorded for his fourth album ‘Little Boat’. The offering varies from indie rock, psychedelic rock, blues, pop, Cajun and Americana: more than enough choices for everyone.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: AJAY MATHUR
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video