DINAMO - AHORA BAJO Y ARREGLO TODO

Helemaal uit Mallorca komt dit zevental aangedarteld…Mallorca, dat is een deel van Catalunya en dus dragen de heren voornamen als Jaume, Joan, Javi en Pep. Die voornamen doen je, willen of niet, denken aan de mestizo stijl, die hier vooral door Manu Chao gepopulariseerd werd, maar aan het begin van de eeuw erg veel op onze radio’s gedraaid werd en garant stond voor feestelijke, dansbare muziek, waarop je heerlijk uit de bol kon gaan.

Dinamo draait ook al een tijdje -een dozijn jaren- mee en is met deze CD aan de vijfde plaat toe, als je tenminste de twee compilatieplaten waarop ze voorkomen, even niet meerekent. Wie de bende ooit op Colora of Pole Pole aan het werk zag, weet al waaraan hij zich kan verwachten: muziek met wortels in de punk -qua manier van aanpakken-, teksten die de luisteraar direct aanspreken, arrangementen die volop uit ska en reggae putten en dus zonder schroom op de dansspieren mikken.

Dat levert op deze “Ahora Bajo y Arreglo Todo”,-inderdaad, het Spaans is de voertaal en niet het Catalaans- met zijn tien tracks, zo’n kleine drie kwartier fijne dansmuziek op die, pretentieloos als ze is, wellicht niet bestemd is voor het collectieve geheugen, maar de luisteraar wel heel fijne momenten bezorgt. Daar zorgt het fijne samengaan van bassen, percussie en blazers wel voor.

Iets zegt me dat we Dinamo komende zomer op onze podia zullen terugzien en dat vind ik best een leuk vooruitzicht, want dit is bij uitstek muziek, die je live moet meemaken en dan het liefst nog in zomerse omstandigheden. Al ben ik niet zeker of we over dat laatste met z’n allen dezelfde opvatting hebben….

Conclusie: goeie, pretentieloze dansplaat die alvast de verdienste heeft dat ze de zomer, minstens in gedachten, dichterbij brengt.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

label : Runaway Records
distr.: Xango

video