SOLO CISSOKHO & INDRÉ JURGELEVICIUTÉ - SOLO & INDRÉ

 

Even een soort reminder met betrekking tot een CD, die weliswaar al bijna twee jaar oud is, maar hier volledig ten onrechte onder de radar gepasseerd is, ondanks een mooie concertenreeks van het duo voorbije oktober en een dito passage van zangeres en kankles-speelster Indre Jurgeleviciuté op Jazz Middelheim.

De kora van Cissoko en de kankles van Indré, de een van Senegalese origine, de ander uit Litouwen, gaan wondermooi samen op deze plaat, die je kunt klasseren in de buurt van de samenwerkingen tussen Toumani en Sidiki Diabaté enerzijds en Ballaké Sissoko & Vincent Ségal anderzijds : muziek, waarin snaren centraal staan en grenzen overschreden en doorbroken worden.

Dat op deze plaat ook de twee stemmen van de protagonisten perfect bijeen passen, is een extra troef en als u om één of andere reden de concertreeks gemist zou hebben, dan is deze CD een prima inhaalmanoeuvre.

Overigens is er in de Bozar op 19 januari een concert van Vincent Ségal en Ballake Sissoko…Daar kan u dus mogelijk nog naartoe, al was het maar omdat de afterparty daar in handen is van het wonderlijke collectief Afriquya… Aanbevolen, dus

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

label : One Root Music
distr.: Xango

video