ANGE HARDY – BRING BACK HOME

“Bring Back Home” is al het zesde studioalbum van de 34-jarige Engelse zangeres en songschrijfster Ange Hardy. In de tekst die op het hoesje staat afgedrukt verklaart de artieste dat de veertien tracks van deze plaat allemaal tot stand zijn gekomen aan de keukentafel, waar ze de inspiratie opdeed voor de teksten bij al deze moderne folksongs.

De melodieuze muziek bij al die liedjes werd in de opnamestudio bij elkaar gespeeld door enkele topmuzikanten die elk afzonderlijk virtuoos waren op hun instrument, ongeacht of het nu om de fiddle van Peter Knight ging, de cello van Lee Cuff, het accordeon van Alex Cumming of de fluit die Jon Dyer bespeelde. Ange Hardy zelf begeleidt zichzelf bij het zingen op akoestische gitaar en op harp, terwijl Lukas Drinkwater op bas en Evan Carson op drums en percussie voor de meer conventionele instrumentatie zorgen.

Het zeer mooie hoesje met profiel en opgelegde gouden blaadjes herbergt een album dat tot één van de beste folkplaten van 2017 mag worden gerekend. Openingsnummer “Sisters Three” is een fictief verhaal over een moeder met drie dochters, terwijl Ange Hardy het tweede liedje “Once I Was A Rose” opdraagt aan haar overleden moeder die ze nog elke dag enorm mist. De mooie albumtiteltrack “Bring Back Home” is een liedje over loslaten en afscheid nemen. Op de video bij deze recensie kunt u van dit nummer in een live uitvoering genieten.

De inspiratie voor enkele songs ontsproot uit de fantasie van Ange Hardy met “The Hunter, The Prey”, “Little Benny Sing Well”, “Husband John”, “What May You Do For The JAM?” en “Chase The Devil Down” als de belangrijkste exponenten. Andere liedjes ontstonden uit reële gebeurtenissen en herinneringen uit haar leven, zoals “St. Decuman”, “Summer’s Day / Little Wilscombe”, “A Girl Like Her” dat ze voor haar hoog sensitieve dochter schreef en slotsong “ What It Is”. Verder bewerkte Ange Hardy twee traditionals tot heel persoonlijke en eigen interpretaties: “Claudy Banks (Roud 266)” en “The Waters Of Tyne (Roud 1364)” zijn deze twee gemoderniseerde liedjes uit her rijke Britse folkverleden.

Uit vroegere research onthielden we dat Ange Hardy op amper 14-jarige leeftijd wegliep van een opvangtehuis voor kinderen, liftend als dakloze door Ierland trok en een leven vol drank en drugs leidde tot ze als 18-jarige zwanger was van haar dochter Amy. Maar de grote ommekeer in haar leven kwam er toen ze zich op haar talenten als zangeres en songschrijfster ging concentreren en daar veel succes mee kon oogsten.

Ondertussen leeft ze een gelukkig leven in het Engelse Minehead, Somerset met haar echtgenoot Rob en haar twee kinderen Amy en Luke. Haar poëtische ontboezemingen in al haar liedjes bieden momenteel soelaas voor heel wat mensen die nog volop bezig zijn met hun zoektocht naar een zorgeloze toekomst. Dit album “Bring Back Home” zal daar ongetwijfeld opnieuw een belangrijke bijdrage aan bieden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Story Records

video