GEOFF GIBBONS – BUFFALO HOTEL

 

De Canadese singer-songwriter Geoff Gibbons heeft zijn roots in Vancouver, British Columbia waar hij zijn eerste stappen in de wereld van muziek heeft gezet in het lokale jongenskoor. Daarna schreef hij voornamelijk muziek voor televisieseries en films en werkte hij tegelijkertijd aan een solocarrière als folk- en Americana-zanger, met o.a. Neil Young en Joni Mitchell als inspiratiebronnen voor zijn eigen composities, die in de vakpers vergeleken worden met werk van Jackson Browne, James Taylor, ‘The Eagles’ en zelfs Ryan Adams.

Met de cd “Buffalo Hotel” is Geoff Gibbons al aan zijn vierde studioalbum toegekomen. Het twaalf nummers tellende album werd opgedeeld in twee verdiepingen naar analogie met de verschillende niveau’s van een hotel en elke song kreeg het nummer van een hotelkamer op elk verdiep. Zo is openingstrack “Ain’t Goin’ Back” te beluisteren op kamer no. 101 en het op de bijgaande lyrics video te beluisteren “Lonesome Angel” op kamer no. 102. Deze song is een eerbetoon aan de Canadese country- & folkzangeres Taylor Mitchell die op 19-jarige leeftijd om het leven is gekomen, nadat ze al wandelend door een natuurpark door coyotes werd aangevallen en verslonden.

Een muzikale rondleiding door het album “Buffalo Hotel” brengt ons bij meerdere uitstekende songs zoals liefdesliedjes “Back To You” en “Blinded By Tumbleweeds”, countryrockers “Carolina Bound” en “Picture Of Adeline” en alternatieve folksongs met country- en Americana-inslag “Hard Hard Rain”, “The Other Side”, “City From The Stars” en “Where Midnight Rolls”.

Tenorstem Geoff Gibbons heeft de plaat samen geproduceerd met de Canadese multi-instrumentalist John MacArthur Ellis die ook meespeelt op pedal steel en gitaar. Ook het Canadese gospeltrio ‘The Sojourners’ zingt harmony vocals op enkele tracks van dit album met “Me And Buffalo Bill” en “Ever Get To Georgia” als meest opvallende exponenten.

Voor ons is Geoff Gibbons een nieuwe ontdekking die geweldig is meegevallen. “Buffalo Hotel” is een zeer knap en tijdloos album dat ons alleen maar meer doet verlangen naar een hopelijk spoedig volgende opvolger met een serie nieuwe liedjes van deze getalenteerde Canadese singer-songwriter.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video