NICHOLE WAGNER – PLOTTING THE CONSTELLATIONS (EP)

Met de thuishaven in Austin, Texas kunnen we al meteen stellen dat de lat der verwachtingen over de muziek die zangeres en songschrijfster Nichole Wagner presenteert aan de hoge kant ligt. Het Mekka van de Americana-muziek ligt namelijk in die Texaanse stad en vele grote namen uit de Amerikaanse muziekwereld hebben er hun thuis gevonden, denk maar aan o.a. Janis Joplin, Stevie Ray Vaughn, Joe Ely, Townes Van Zandt en countrysterren Nanci Griffith, Lucinda Williams en Willie Nelson.

Zangeressen waar deze mooie jongedame Nichole Wagner naar opkijkt, zoals Emmylou Harris, Patty Griffin, Brandi Carlile en Stevie Nicks, komen dan ook voornamelijk uit het Americana- en countrygenre, gebieden waarin ze zichzelf voor haar eigen werk dan ook graag begeeft. We hebben op onze redactie recent een vier songs tellend ep-tje van deze zangeres ontvangen; haar debuutplaat getiteld “Plotting The Constellations”.

Het muzikale aanbod bestaat uit drie eigen composities en een sterke akoestische coverversie van Bruce Springsteen’s hit “Tougher Than The Rest”, een song die in 1987 terug te vinden was op zijn album “Tunnel Of Love”. De openingssong is echter een zachte countryrocker die Nichole Wagner zelf schreef en die ze de titel “Pennies” gaf.

Op de video bij deze recensie bieden we u de tweede track van deze ep aan: het nummer “Lies (A Murder Ballad)”, een compositie van Nichole Wagner en John Greene. Kristin Kirkpatrick is dan weer de co-auteur van het liedje “Fires Of Pompei (We Should Walk Away)” over de dreigingen die boven een moeilijk verlopende relatie hangen. CD-producer Justin Douglas speelt zelf ook mee op elektrische en akoestische gitaar, pedal steel en mandoline, terwijl Josh Flowers de bassist van dienst is en Mike Meadows achter het drumstel heeft plaatsgenomen.

Zoals wel vaker veronderstellen we dat deze ep ook de voorbode zal zijn voor een binnen afzienbare tijd te verschijnen volwaardig studioalbum van Nichole Wagner. Er wordt trouwens al gewag gemaakt van zoiets voor de lente van 2018 als de plaat “And The Sky Caught Fire” op de markt zal gaan komen. Wij van ‘Rootstime’ beloven hier alvast plechtig u bij het verschijnen daarvan zo gauw mogelijk op de hoogte te houden via deze pagina’s.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Star Catcher Music

video