BLUE APOLLO – LIGHT-FOOTED HOURS (EP)

‘Blue Apollo’ is een jonge alternatieve pop- en rockgroep uit Dallas, Texas, bestaande uit zanger en gitarist Luke Nasser, leadgitarist Jean-Paul Labastida, bassist Rodman Steele en drummer Jeremiah Jensen. Deze kerels kenden elkaar van op de universiteit waar ze allemaal studeerden. Ze deelden daar in de vrije tijd hun gemeenschappelijke interesse voor muziek, wat uiteindelijk heeft geleid tot de oprichting van deze band.

Hun muziek is een blend van indie pop, soul en blues en het resultaat van hun eerste pogingen tot het schrijven van eigen nummers werd nu gebundeld op een eerste EP die “Light-Footed Hours” heet. Daarop staan zes songs met de uitstekende single “Circles” (zie video) als bonus track, naast vlot in het gehoor liggende liedjes, zoals het poppy nummer “Walls” (de tweede single uit de EP), de catchy song “Feeling Right”, het naar werk van ‘Coldplay’ neigende “Therapy” en de bijzonder radiovriendelijke track “Avalanche”, een pianoballad die al gauw een echte oorwurm zou kunnen worden.

Met amper zes liedjes op deze ep kunnen we nog niet echt een oordeel vellen over ‘Blue Apollo’, maar wat ze in deze zes nummers hebben gestopt geeft zeker al voldoende aanleiding om deze jongens het voordeel van de twijfel te geven. Het is nu aan hen om via een eerste volwaardige studioplaat te bewijzen dat ze wel degelijk recht hebben op een permanent plaatsje aan het al zeer druk bevolkte hedendaagse muziekfirmament.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video