CURSE OF LONO – AS I FELL

Een alternatieve rockgroep die ons van bij hun oprichting in de zomer van 2015 heeft weten te bekoren, is het Londense vijftal ‘Curse Of Lono’. Eerst was er hun titelloze debuut-ep die onze redactie in november 2016 wist te bereiken. Daarna waren we helemaal overtuigd via hun eerste volwaardige plaat “Severed” die in juni van 2017 op de markt is gekomen en nu volgt een definitieve bevestiging van de kwaliteiten van dit kwintet door middel van de release van hun twee full-cd “As I Fell” die u vanaf 17 augustus in de betere platenzaken kunt gaan aanschaffen.

Zanger en songschrijver Felix Bechtolsheimer (eerder bij de rootsrockband ‘Hey Negrita’) en zijn muzikale vrienden Joe Hazell op leadgitaar, Charis Anderson op basgitaar, Dani Ruiz Hernandez op keyboards en Neil Findlay op drums hebben elf nieuwe nummers op dit album geplaatst, songs die stuk voor stuk over de nodige dosis hitpotentieel beschikken. ‘Curse Of Lono’ wordt door hun collega-muzikanten als bijzonder getalenteerd omschreven en ze mogen dan ook de podia betreden als voorprogramma van grote namen in de muziekwereld, zoals Steve Earle en ‘Southside Johnny & The Asbury Jukes’.

De eerste single uit “As I Fell” is meteen ook de openingstrack van deze plaat en het op de bijgevoegde video te beluisteren liedje “Valentine”, een nummer dat gaat over een dodelijke jaloersheid die alle rationaliteit in ons denkvermogen en onze persoonlijkheid verdringt. De song wordt op een monotone en repetitieve melodie gebracht die het nummer catchy en aanstekelijk maakt voor de luisteraars. Later doen ze dit alles nog eens heel knap over in het nummer “The Affair”.

De melodie is trouwens van het hoogste belang in de Americana-songs die ‘Curse Of Lono’ op zijn albums plaatst, getuige daarvan o.a. ook de liedjes “Way to Mars”, “And It Shows” over de moeilijke periode bij het afkicken van een drugsverslaving en het ritmisch ijzersterke “I’d Start A War For You”. In albumafsluiter “Leuven” vertelt Felix Bechtolsheimer over een waar gebeurd verhaal dat zijn grootvader hem verteld heeft toen hij als een halve jood opgroeide in Nazi Duitsland en in 1954 een treinramp in het Belgische Leuven overleefde, op terugreis van de eerste voetbalwedstrijd tussen Engeland en West-Duitsland na de tweede wereldoorlog.

Andere sterke nummers op de nieuwe cd van ‘Curse Of Lono’ zijn het melancholische “Kathleen”, “Tell Me About Your Love”, de albumtiteltrack “As I Fell” en de melodieuze ballad “No Trouble”. Als u ‘Curse Of Lono’ nog niet zou kennen, dan is deze nieuwe cd het perfecte medium om een beloftevolle groep in het Americana- en alt.rock-genre te leren kennen en appreciëren.


 

Artiest info
Website  
 

Label: Submarine Cat Records
Info: Hans Broere Promotions

video