PAUL MESSINGER – LOVE WILL FIND YOU: 9 DEGREES OF RELATIONSHIP

 


Paul Messinger is een uit New York afkomstige dichter en singer-songwriter, die sinds geruime tijd naar Chapel Hill in North Carolina verhuisde om er van het creëren en live brengen van muziek zijn beroep te maken. Hij is een gekende bespeler van het ‘diatonic’ mondharmonica, een instrument dat een heel ander geluid weergeeft dan het gechromeerde mondharmonica. Bekende artiesten die dat voornamelijk in de blues-, folk- en rockmuziek gehanteerde mondharmonica ook bespelen zijn o.a. Neil Young, Bob Dylan, Huey Lewis en Charlie Musselwhite.

Dat instrument is dan ook veelvuldig te horen in de nummers op de platen van Paul Messinger, zoals op zijn vorige album “America 2.0” uit 2017. Zo ook nu op zijn meest recente release “Love Will Find You: 9 Degrees Of Relationship”. In de negen pop- en rocktracks op dit album vertelt hij verhalen over de gewone mensen in de wereld rondom ons, met teksten die gebaseerd zijn op allerlei gevoelens en emoties die opduiken in relaties tussen twee personen.

Zo zingt hij over vertrouwen in een duet met PJ Trasmil in het nummer “Just A Man” waarmee deze plaat begint. “Keepin’ Up Th’ G” gaat over de betovering die in een liefdesrelatie opduikt, terwijl “Matters Of The Heart” over volharding en doorzettingsvermogen handelt. Het geloof in de liefde vormt de basis van de songtekst in het nummer “Love Will Find You” en het soms opduikende gevoelen van spijt wordt bezongen in de song “Womble’s Farm”.

In “DooWatchaDoo” zingt Paul Messinger over de moed en de dapperheid die nodig is om niet naar de wapens te grijpen, maar een hand te reiken om een conflict of meningsverschil op te lossen. “Betrayal” betekent in het Nederlands ‘verraad’ en dat is dan ook het thema van dit fenomeen dat jammer genoeg ook weleens in relaties opduikt. Het liedje “One Day At A Time” gaat dan weer over het nodige geduld dat moet worden opgebracht in een relatie tussen twee mensen; geduld dat uiteindelijk toch weer tot een gevoel van algemene tevredenheid zal leiden, wat daarmee ook de titel “Satisfaction” van het albumafsluitende nummer verklaart.

Al deze liedjes op “Love Will Find You: 9 Degrees Of Relationship” werden door Paul Messinger zelf geschreven, terwijl hij voor het componeren van de muziek de hulp kreeg van Jason Merritt, die ook meespeelt op gitaren en keyboards op alle tracks en samen met Paul Messinger tekende voor het producerswerk bij dit album. Hij draagt deze zeer leuk klinkende plaat over alle aspecten van een relatie op aan zijn lieve echtgenote Sandra-Jean, de liefde die hem gevonden heeft. Mooi toch!

(valsam)
“Poet and singer-songwriter Paul Messinger has dedicated his latest record ‘Love Will Find You: 9 Degrees Of Relationship’ to his own wife, the love of his life. It is unclear to us whether they have experienced all nine emotions and feelings in their marriage, but the way he is singing about them on these nine tracks is anyway extraordinary and touching. Excellent work, Paul!“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: PAUL MESSINGER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran