A.F.T. – IN THE UNIVERSE

De groepsnaam ‘A.F.T.’ staat voor het ‘Annika Fehling Trio’, een Zweedse formatie die afkomstig is van het idyllische eiland Gotland en die opgericht werd rond zangeres en songschrijfster Annika Fehling, die zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. De andere leden van ‘A.F.T.’ zijn de ook al sinds de jaren ’70 muzikaal actieve Christer Jonasson die de akoestische gitaar, elektrische gitaar en lap steel voor zijn rekening neemt en Robert Wahlström die voor percussie, synthesizer- en pianospel zorgt.

Als soloartieste en met haar andere country- en bluegrass-groep ‘Glimra’ heeft Annika Fehling tijdens haar lange muzikale loopbaan al twaalf albums uitgebracht. De twee laatste releases “Fireflies” en de ep “Rust & Gold” werden in 2013 ook op deze pagina’s van een recensie voorzien. Daar wordt nu het ‘A.F.T.’-album “In The Universe” aan toegevoegd, een plaat met negen nummers die Annika Fehling ofwel alleen ofwel in een samenwerkingsverband met andere componisten heeft geschreven.

Robert Wahlström trad op als producer van dit album dat uit en paar dromerige liedjes bestaat, zoals de single “Mother Earth Song” die u in een live uitvoering op de bijgevoegde video kunt beluisteren. De loepzuivere stem van zangeres Annika Fehling boeit bij het haast fluisterend vertellen van haar weloverwogen, betekenisvolle en poëtische liedjesteksten in nummers als “Seamless”, “Dark City Alone”, “Spirits Awake” of “Stars”.

De muzikale omlijsting bij deze nieuwe songs van Annika Fehling en ‘A.F.T.’ blijft de hele duurtijd van het album bijzonder lo-fi, sober en minimalistisch, misschien met het uptempo rockende “White Witch” als vreemde eend in de bijt. Maar na die korte escapade keert Annika Fehling met de nummers “West Of Sky” en “Mouthful Of Wishes” braafjes terug naar de sfeervolle en rustgevende liedjes die haar werk toch wel blijven kenmerken.

(valsam)
“After the release of her two latest albums as solo artist, the Swedish singer-songwriter Annika Fehling has now opted to perform together with Christer Jonasson and Robert Wahlström as a trio called ‘A.F.T.’. The debut record ‘In The Universe’ is an impressive collection of nine lo-fi and instrumentally minimalistic songs, with meaningful and poetic lyrics, all self penned by Annika Fehling.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Label:Rootsy Music / Rootsy.nu

Info: Hemifran

video