CAROLINE WICKBERG – I’M NOT MAD (EP)

Caroline Wickberg is een jonge Zweedse zangeres en songschrijfster die onlangs besloten heeft om haar eerste stappen in de momenteel toch al vrij moeilijk doorgrondbare muziekwereld te zetten. Ze doet dit met een ep-tje dat de titel “I’m Not Mad“ kreeg en uit vijf liedjes bestaat waarvoor zij zelf de teksten en de muziek heeft geschreven.

Qua instrumenten beheerst zij de gitaar en de keyboards die ze dan ook zelf bespeelt bij deze vijf nummers. De andere instrumentalisten zijn Max Sjöberg op drums, Henrik Alser op gitaar en bas en Erik Sundberg op contrabas, terwijl het bijpassende strijkerswerk wordt verzorgd door Karin Wilberg (viool), Daniel Austern (viola) en Agnes Lundin (cello).

Het plaatje werd in een opnamestudio in Göteborg opgenomen en laat Caroline Wickberg in diverse stijlen horen. Openen doet ze met een moderne popsong “December“ die op een monotoon ritme wordt gepresenteerd, waarna de subtiel gebrachte titeltrack “I’m Not Mad“ volgt in een akoestische setting.

Ook in het liefdesliedje “When I Stood By You“ wordt de nadruk gelegd op de vocale capaciteiten van deze zangeres en blijft de muzikale begeleiding tot het minimale beperkt. Nog soberder wordt het nadien in de song “Wedding Crasher“ die weer meer onder de noemer ‘akoestische ballad‘ kan worden geklasseerd. En daarna rest er enkel nog het afsluitende liedje “Mid July“ dat langzaam opgebouwd wordt tot een luidruchtig eindigende song, maar waarin spijtig genoeg ook de vocale beperkingen van Caroline Wickberg kunnen worden waargenomen.

In haar jeugd raakte deze artieste geïnteresseerd in de jazz- en countrymuziek, maar haar muzikale toekomst ontwikkelde ze toch meer in de richting van folk en pop, weliswaar met nog herkenbare elementen uit die andere genres. Professioneel is Caroline Wickberg actief als geluidstechnicus, een vaardigheid die haar zeker te pas is gekomen bij het opnemen van haar eerste eigen plaat.

We kunnen concluderen dat de eerste aanzet naar een muzikale loopbaan op knappe wijze is gezet, maar of ze ook een blijver kan worden, zal door volgend werk moeten worden aangetoond. Misschien zit er in de nabije toekomst wel een volwaardig album in voor deze Caroline Wickberg.

(valsam)
“With a five songs counting ep titled ‘I’m Not Mad’, the Swedish singer-songwriter Carolien Wickberg tries to put her first steps in the world of modern pop music. The emphasis on her etheric voice rules in the songs, which are in general very soberly instrumented. It is a good first shot, but the target still needs to be fully hit with a future full cd.“ – www.rootstime.be

Artiest info
   
 

Label: Hemifran

Info: Hemifran