ANNIE KEATING – GHOST OF THE UNTRAVELED ROAD (EP)


“Belmont” uit 2008 was de plaat van onze eerste kennismaking met de muziek van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Annie Keating. De albums “Water Tower View” uit 2010, “For Keeps” uit 2013, “Make Believing” van eind 2014 en “Trick Star “uit de zomer van 2016 volgden elkaar daarna snel op, zodat we nu wel van een mooie relatie tussen ‘Rootstime’ en deze artieste uit Brooklyn, New York kunnen spreken.

Het hoeft dan ook niet echt te verbazen dat we ook nu haar nieuwste muzikale worp in de vorm van de vijf songs tellende ep “Ghost Of The Untraveled Road” in onze bus tegemoet mochten zien. Deze vijf door Annie Keating zelf van tekst en muziek voorziene liedjes werden in een New Yorkse studio opgenomen. Daarvoor kreeg ze de instrumentale hulp van bassist Jason Mercer, gitarist en pedal steel-speler Chris Tarrow, de op mandoline en akoestische gitaar spelende Steve Mayone en fiddler Alex Hargreaves. De mooie harmony vocals van Kate Steinberg vormen de spreekwoordelijke kers op de taart.

Met de openingstrack en ook albumtitelsong “Ghost Of The Untraveled Road” laten we u op de aan deze recensie toegevoegde video kennismaken. De songs van Annie Keating horen thuis in het country- en Americana-genre, vandaar allicht ook de in de pers vaak opduikende vergelijkingen van haar muziek met die van countryvedetten Emmylou Harris, Patty Griffin, Gillian Welch en John Prine.

Dat gebeurt dan ook niet helemaal onterecht, want ook de andere met veel warmte en liefde door Annie Keating gezongen liedjes op deze ep “Forever Loved”, “Kindness Of Strangers”, “Sting Of Hindsight” en de zeer mooie afsluiter “Forget My Name” hadden net zo goed door deze grote sterren op hun platen kunnen worden opgenomen.

We veronderstellen dat deze ep een opwarmer is voor een binnenkort te verschijnen nieuwe full-cd van Annie Keating. Dat is althans wat we oprecht hopen en we twijfelen er dan ook niet aan dat wij ook die nieuwe plaat hier op onze redactie zullen mogen ontvangen, waarna wij u natuurlijk weer helemaal op de hoogte zullen brengen van het werk van deze New Yorkse singer-songwriter.

(valsam)
“The records of Annie Keating are musical pearls that deserve to be heard on each self-respecting radio station. The five tracks on her latest ep ‘Ghost Of The Untraveled Road’ could (and maybe should) as well appear on the albums of great country and Americana stars like Emmylou Harris, John Prine, Gillian Welch or Patty Griffin.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: 8th Street Studios

video