MARK HUFF – STARS FOR EYES

Het was al van 2010 geleden dat wij hier bij Rootstime nog iets vernomen hadden van de Amerikaanse zanger Mark Huff, toen ter gelegenheid van de release van zijn album “Feels Like California”. Twee jaar geleden had hij ook nog wel een zes tracks tellende ep “Down River” uitgebracht, maar die heeft om één of andere reden onze redactie nooit weten te bereiken.

Deze uit Las Vegas afkomstige singer-songwriter verhuisde in 2003 naar Nashville, Tennessee om van daaruit zijn muzikale droom waar te gaan maken en daar lijkt hij toch meer en meer in te gaan slagen. Vooral zijn nieuwste plaat “Sta rs For Eyes” wist van meet af aan de aandacht van de muziekfans te trekken. Daar zijn wel een paar redenen voor te bedenken. Vooreerst dat het elf zelf gecomponeerde nummers tellende album van een zeer hoge kwaliteit is, naast de aanwezigheid van ‘Grammy Award’-winnaar Chad Brown (van o.a. Ryan Adams, Faith Hill en Tom Russell) in de producersstoel.

In de opnamestudio kreeg Mark Huff bovendien de deskundige hulp van enkele topmuzikanten zoals Doug Lancio, gitarist bij o.a. John Hiatt, Nanci Griffith en Patty Griffin, naast Mike Vargo, bassist bij Allison Moorer en Micah Hulscher, keyboardsspeler bij countryzangeres Margo Price. De meest opvallende naam op de gastenlijst is echter deze van Julie Christensen, de backing vocaliste van Leonard Cohen sinds decennia, die op dit album eenzelfde rol komt vertolken bij de coverversie van Mark Huff van het van Cohen stammende nummer “Almost Like The Blues” uit diens plaat “Popular Problems” van 2014.

“Stars For Eyes” is al het negende studioalbum van Mark Huff en het zou zonder meer weleens zijn allerbeste plaat uit zijn carrière kunnen worden. De tien liedjes die hij zelf voor dit album heeft geschreven klinken zeer actueel, modern en qua tekstuele inhoud wordt je als luisteraar ook direct aangesproken en geboeid.

Albumopener “Prison Door” is een uptempo gebrachte rocksong, gevolgd door de titeltrack “Stars For Eyes”, een wat dromerige popsong over problemen die kunnen opduiken als je opeens hals over kop verliefd wordt. “Carolina Blue” en “Heart Beating Without You” zijn countryballads ‘pur sang’ met de obligate pedal steelgitaar van Russ Pahl (o.a. ‘Pretenders’, John Hiatt en Lana Del Rey) en gedragen door een vrij emotionele zangpartij.

De invloeden van artiesten als Bob Dylan en Tom Petty zijn duidelijk aanwezig in de sound die Mark Huff voor zichzelf heeft ontwikkeld, vooral in het nummer “Big City Down” horen we Tom Petty als een muzikale geest doorheen de song waden en ook in het speelse “God In Geography” zitten er enkele elementen van de melodieus rockende Petty. Het liedje “Nightingale” is een zachtjes swingende countryrocksong, terwijl het akoestische “I Know You Don’t Want My Love” de veel donkerdere oorden van een afgewezen liefde gaat opzoeken. Het nummer “Albatros” moet je een paar keer beluisteren om helemaal in de ban van die song te geraken, maar eens het zover is kom je er niet meer van los.

“Stars For Eyes” van Mark Huff is een boeiende plaat met een zeer gevarieerd aanbod aan songs die aantonen dat deze singer-songwriter over tonnen talent beschikt om kwalitatief hoogstaande liedjes te componeren en ze daarna ook nog eens zelf op plaat voor de eeuwigheid vast te leggen.

(valsam)

 “’Stars For Eyes’ is the 9th record by Nashville-based singer-songwriter Mark Huff and there are very good reasons to believe that it could become seen as the best album in his career. The ten self-penned songs are sounding very contemporary, modern and as a listener the lyrics are addressing you directly and know to keep your attention and to excite you. The influences of stars like Tom Petty, Bob Dylan and Leonard Cohen on Mark Huff’s work do strongly contribute to the excellent quality of this record.” – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MARK HUFF
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Exodus Empire

info: Hemifran