THE SMOKING FLOWERS – LET’S DIE TOGETHER

De rootsmuziek in de vorm van een mix van krachtige rock en country die het duo ‘The Smoking Flowers’ op hun nieuwste album “Let’s Die Together” brengt, zal ook u bij de beluistering van deze plaat omver kunnen blazen. Het 19 jaar geleden gevormde echtpaar Scott en Kim Collins dat achter deze groepsnaam schuil gaat, stamt uit Nashville, Tennessee, hetgeen allicht de invloed van de aldaar overheersende countrymuziek in hun rocksound verklaart.

Ze zingen allebei op de elf tracks die op hun album te horen zijn en Scott speelt op gitaar en mondharmonica, terwijl Kim op drums, gitaar, ukelele, mandoline, piano en accordeon bewijst dat ze ook een multi-instrumentaliste kan worden genoemd. Bij de opname van deze plaat kwamen er ook nog een aantal gastmuzikanten een bijdrage afleveren in de studio waar de muzikanten Adam Landry en Justin Collins de taak van producer waarnamen.

De eerste single “Young & Brave” is ook de catchy openingstrack van “Let’s Die Together” en op bijgaande video te beluisteren. Het daaropvolgende “Rip It Off” is meer rauwere punkrock en lijkt wat op de songs die de damesformatie ‘Heart’ al sinds enkele decennia pleegt te brengen. Ook vol gitaarrock zit de wat meer melodieuze song “Here 4 U Now” met Scott Collins als leadvocalist en het door Kim gezongen rocknummer “Outlive Me”, het als rockduet gebrachte “Street Fight” en de mooie ballads “One Horse Town” en “Heart B 4 The Head” zijn onze favoriete tracks op deze plaat.

Er staan op deze plaat ook enkele liedjes met teksten over leven en dood (“Here 4 U Now”, “Outlive Me”, “One Friend”, “Let’s Die Together”), songs die ontegensprekelijk geïnspireerd werden door de moeilijke periode waar het echtpaar zich heeft doorgeworsteld na de vaststelling van borstkanker bij Kim. Haar genezing zorgde dan ook voor grote opluchting en stimuleerde het koppel om zich weer volledig op het maken van muziek te storten, met deze nieuwe plaat als logisch gevolg.

‘The Smoking Flowers’ hebben sinds hun oprichting al drie albums uitgebracht met “Sweet As Port” in 2009 als debuutplaat, gevolgd door “2 Guns” uit 2013 en “1985” uit 2014 dat een ep-tje met covers was. “Let’s Die Together” is dus hun derde officiële studioplaat en de in de voorbije jaren opvallende groei in maturiteit van dit musicerende echtpaar zou weleens tot wat meer internationale bekendheid kunnen gaan leiden. ‘Time Will Tell’ en wij zullen u in dat geval daarover in de toekomst zeker op de hoogte blijven houden.

(valsam)

“Husband and wife Scott and Kim Collins from Nashville are blending powerful rock music with gentle country tunes on their latest record 'Let’s Die Together’. The songs were largely inspired by the breast cancer that Kim luckily has been cured from. Hopefully they won’t live up to the album title and continue to please us with their excellent rootsy music and equally inspiring and hope giving stories.” - www.rootstime.be   

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE SMOKING FLOWERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Bandaloop Music

info: Hemifran

video