PAUL STEPHENSON – MOTHER NATURE’S RULES

Paul Stephenson is een singer-songwriter van folkliedjes die opgroeide in het noordoosten van Engeland en daarna via een grote omweg over Amsterdam uiteindelijk in Frankrijk zijn definitieve stek heeft gevonden. Zijn belangrijkste voorbeelden in de muziekwereld zijn ‘The Beatles’ en de Amerikaanse folkzanger en songschrijver James Taylor. Zijn eigen werk situeert zich dan ook in dezelfde stijl als die van zijn idolen en zijn zangstijl leunt zeer dicht aan bij die van James Taylor: verhalen vertellen op een altijd zeer zachte toon en met enkel een akoestische gitaar in de begeleiding.

In mei 2014 maakten we hier bij ‘Rootstime’ kennis met deze singer-songwriter toen we een recensie mochten publiceren naar aanleiding van de release van zijn derde plaat voor het Duitse kwaliteitslabel ‘Stockfisch Records’. Het album “Girl With A Mirror” met een mix van songs over echt gebeurde en fictieve verhalen kreeg destijds van ons het label ‘boeiend en uitstekend’ op gekleefd.

Nu heeft Paul Stephenson opnieuw in samenwerking met het professionele team instrumentalisten van ‘Stockfisch Records’ een vervolgalbum voor die plaat opgenomen en op de markt losgelaten. Het vierde album voor het label heet “Mother Nature’s Rules” en bevat 50 minuten muziek die vervat zit in 14 verhalende folkliedjes die Paul Stephenson allemaal zelf heeft gecomponeerd.

Bij elk nummer vertelt de niet meer zo jonge, maar zeer ervaren muzikant in het bijhorende cd-boekje over wat hem heeft geïnspireerd tot het schrijven van die vaak zeer poëtische songtekst. De onderwerpen die in zijn liedjes aan bod komen gaan over levensvreugde, triestheid en huilen, het verlangen naar een moment van stilte, de alles vertederende liefde, een herhaling van zijn voor het eerst in 1991 gemaakte huwelijksbelofte, zijn milieubewustzijn en nostalgische reflecties over zijn originele thuishaven in Engeland.

De sfeer waarin je als luisteraar al van bij het eerste nummer wordt gebracht, is rustgevend en inspirerend. Het zorgt ervoor dat de veertien liedjes vlekkeloos in elkaar overgaan en dat je genietend wordt meegesleept in de verhalen die Paul Stephenson in zijn songs vertelt. De vele fans van het vergelijkbare werk van James Taylor kunnen in de liedjes op deze heerlijk relaxerende plaat “Mother Nature’s Rules” een waardig alternatief voor hun favoriete singer-songwriter vinden.

(valsam)

Artiest info
Website  
   

Label: Stockfisch Records