MAIORANO – GLORIOUS DAYS

Wat gebeurt er als je R&B, rock’n’roll, punk, funk, grunge en soul in één potje gooit en goed door mekaar mixt? Wel, dan krijg je de sound die de zevenkoppige Berlijnse formatie ‘Maiorano’ rond de Italiaanse zanger-gitarist en songschrijver Alex Maiorano produceert op de tien songs die ze hebben samengebracht op hun nieuwste album “Glorious Days”, een plaat die in Rome met producer Danilo Silvestri werd opgenomen.

Kenners zullen ongetwijfeld allerlei invloeden uit de muziekgeschiedenis van de voorbije decennia in deze nummers menen te ontdekken en gelijk hebben ze, want ‘Maiorano’ haalt zowat overal de zaadjes voor hun pikante mosterd die ze vol enthousiasme uitsmeren over de liedjes op deze plaat.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de luisteraar niet zal kunnen blijven stilzitten bij het horen van nummers als openingstrack “Just A Sign”, soulrocker “Give Me A Fix” of de swingende single “I Got You” (zie video). Wat verderop blijven ook “Just A Little Bit Closer”, “Cani Neri” en slotsong “Dirty White Shoes” voor powervol en swingend entertainment zorgen bij het beluisteren van dit korte, maar dynamisch rock’n’rollende album.

Enkel in de zes minuten durende soulballad “25 Times” en in “Monkey In My Head (I Gotta Move)” krijgen we een heel andere Alex Maiorano te horen, daarmee vooral aantonend dat hij over een kwalitatief hoogstaand en soulvol stemgeluid beschikt en bovendien ook nog over een uitstekende begeleidingsgroep die de naam ‘The Black Tales’ heeft gekregen.

Deze formatie is samengesteld is uit de uit Italië afkomstige drummer Alessio D’Allessandro, bassist Mark McInnes, gitarist Mick Del Grosso, pianist Rieko Okuda en een blazersduo bestaande uit saxofonist ‘The Duke’ en trompettist Mareike Hube. We kunnen dit positieve verhaal afsluiten met de vaststelling dat er op basis van dit album allicht nog heel wat “Glorious Days” te wachten staan voor deze formatie ‘Maiorano’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Off Label Records