CHARLEY PRIDE – THE BEST OF CHARLEY PRIDE VOLS. I, II & III / GREATEST HITS

‘Beat Goes On Records’ is een Brits platenlabel onder de deskundige leiding van Andy Gray. Ze zijn gespecialiseerd in het heruitbrengen van allerlei platen uit de rijke muziekgeschiedenis die al sinds lange tijd niet meer verkrijgbaar zijn, vaak niet meer in de originele vinylversie, maar zeker niet in een splinternieuwe, gedigitaliseerde versie op cd.

Het muzikale verleden is echter iets wat vooral voor de nieuwe generaties muziekliefhebbers dient opgefrist te worden en dat heeft dit label zeer goed begrepen. Een dubbel-cd die zo laat kennismaken met een legendarische zanger is het overzicht van de grootste hits van Charley Pride dat bijna veertig jaar geleden op 4 vinylplaten werd uitgebracht als “The Best Of Charley Pride Vol. I, Vol. II en Vol. III” en “Greatest Hits”.

Wie is deze Charley Pride dan wel, zult u zich misschien terecht afvragen. Hij is een in 1934 in een gezin van elf kinderen (8 jongens en 3 meisjes) geboren Afro-Amerikaanse countryzanger, gitarist, performer en voormalig baseball-speler. Midden jaren ’70 kende hij zijn grootste successen en was hij de best verkopende artiest bij het platenlabel RCA Records sinds Elvis Presley. Niet minder dan 52 van zijn liedjes haalden de top 10 van de countryhitlijsten en 40 songs scoorden een nummer 1-notering. Voor zijn hele carrière werd hij in 2000 opgenomen in de legendarische ‘Country Music Hall Of Fame’ en op 84-jarige leeftijd is hij ook nu nog af en toe live op het podium te zien. In 2017 verscheen zelfs zijn laatste officiële studioalbum “Music In My Heart” dat hem alweer centraal in de belangstelling plaatste.

Charley Pride kreeg als 14-jarige puber zijn eerste gitaar van zijn moeder en hij leerde zichzelf op het instrument te spelen. Het was echter pas na zijn professionele carrière als baseballspeler dat hij zich op het zingen ging toeleggen, iets wat hem dus absoluut geen windeieren heeft gelegd. Opvallend is ook dat hij in 1956 trouwde met zijn geliefde Rozene, waar hij 62 jaar later nog altijd heel gelukkig mee samen is en van wie hij twee zonen en een dochter heeft gekregen.

Op deze dubbele verzamelaar werden 44 liedjes van Charley Pride samengebracht, waarbij opvalt dat hij er zelf geen enkele song van heeft gecomponeerd. Op de video laten we u kennismaken met “Kiss An Angel Good Mornin’”, één van zijn allergrootste hits. Het was de legendarische gitarist en producer Chet Atkins, de man die ook van Jim Reeves en Skeeter Davis wereldsterren maakte, die hem in 1966 ontdekte en hem een platencontract aanbood, wat leidde tot zijn allereerste single “The Snakes Crawl At Night”. Het was echter pas zijn derde single “Just Between You And Me” die hem voor het eerst in de hitparade bracht en die hem later een ‘Grammy Award’-nominatie opleverde.

Van zijn eerste verzamelplaat “The Best Of Charley Pride” werden destijds meer dan één miljoen exemplaren verkocht en het leverde hem zijn eerste gouden plaat op. Gedurende zijn hele carrière verkocht Charley Pride meer dan 70 miljoen platen: singles, albums en verzamelplaten. Dat deze dubbelaar met gedigitaliseerde versies van zijn originele opnamen dus een historisch document is om te koesteren staat buiten kijf. Deze twee cd’s behoren in de platenverzameling van elke fan van goede countrymuziek aanwezig te zijn, gewoonweg omdat er muziekgeschiedenis werd op samengebracht.

(valsam)

 

THE BEST OF CHARLEY PRIDE
1. Just Between You And Me
2. Does My Ring Hurt Your Finger
3. Kaw-Liga
4. The Snakes Crawl At Night
5. All I Have To Offer You (Is Me)
6. The Easy Part’s Over
7. The Day The World Stood Still
8. I Know One
9. Gone, On The Other Hand
10. Before I Met You
11. Too Hard To Say I’m Sorry
12. Let The Chips Fall

THE BEST OF CHARLEY PRIDE Vol. II
1. A Place For The Lonesome
2. I’d Rather Love You
3. Is Anybody Goin’ To San Antone
4. Kiss An Angel Good Mornin’
5. (In My World) You Don’t Belong
6. (There’s Still) Someone I Can’t Forget
7. I’m Just Me
8. Let Me Live
9. (I’m So) Afraid Of Losing You Again
10. You’ll Still Be The One

THE BEST OF CHARLEY PRIDE Vol. III
1. I Don’t Deserve A Mansion
2. My Eyes Can Only See As Far As You
3. The Happiness Of Having You
4. Hope You’re Feelin’ Me (Like I’m Feelin’ You)
5. I Ain’t All Bad
6. Then Who Am I
7. Mississippi Cotton Picking Delta Town
8. Searching For The Morning Sun
9. Amazing Love
10. Don’t Fight The Feelings Of Love
11. Oklahoma Morning

GREATEST HITS
1. Never Been So Loved (In All My Life)
2. Missin’ You
3. You’re My Jamaica
4. When I Stop Leaving (I’ll Be Gone)
5. Honky Tonk Blues
6. Burgers And Fries
7. Roll On Mississippi
8. A Whole Lotta Things To Sing About
9. She’s Just An Old Love Turned Memory
10. Someone Loves You Honey

Artiest info
Website  
 

Label: Beat Goes On Records

video