FRANKIE DAVIES – WHEREVER I GO

Frankie Davies is een uit Cornwall, Jersey afkomstige Britse zangeres van countryliedjes die met “Wherever I Go” deze week haar debuutplaat op de markt heeft gereleased. De muzikale links met de Amerikaanse countrystad Nashville zijn pertinent in haar leven aanwezig en ze is ook zelf verantwoordelijk voor het componeerwerk van de elf nummers op haar eerste volwaardige plaat.

Drie jaar geleden lanceerde Frankie Davies haar eerste muziek op plaat via de ep “Dancing All Night” waardoor de wereld haar talent als zangeres en songschrijfster kon ontdekken. Begin vorig jaar begon ze dan aan het schrijven van de nummers die uiteindelijk op “Wherever I Go” zouden belanden. Voorafgaand werd de eerste single “High On Love” (zie video) als voorsmaakje voor het album uitgebracht. De opnamen voor deze plaat gebeurden in studios in Liverpool, Londen en Nashville waar deze 24-jarige jongedame met heel wat lokale instrumentalisten in het countrygenre kon samenwerken.

“Not Your Game”, het tweede nummer op het album, is een stevige countryrocker die de albumtiteltrack “Wherever I Go” voorafgaat, een zeemzoete countryballad waarin de emotionele, overslaande stem van Frankie Davies haar roeping als countryzangeres verrechtvaardigt. Ook “Open Road” doet meermaals denken aan een typische countrystem zoals die van Dolly Parton.

Stevig rocken doen ook de songs “You Don’t Know Me” en “Together”, maar onze voorkeur voor de liedjes van Frankie Davies gaat toch vooral uit naar de ballads die ze op emotievolle wijze zingt. De liedjes “Front Row Seat”, “The Sweetest Sound” en slotsong “Asking For A Friend”, naast het zachtjes swingende “Travellin’ Love” zullen ook u aangenaam verrassen bij de beluistering van deze heel professioneel klaargestoomde plaat van het jonge Engelse talent dat Frankie Davies zeker mag worden genoemd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: FD Music

video