IKE AND TINA TURNER – THE WORLD OF IKE & TINA (LIVE!)

De geweldige dynamiek die uitstraalde van een live optreden van Ike & Tine Turner in de jaren ’70 is legendarisch te noemen. Het in 1962 in Tijuana, Mexico getrouwde echtpaar met één der meest turbulente huwelijksgeschiedenissen bracht de ene klassieker na de andere op de platenmarkt en de tickets voor hun live shows waren indertijd altijd binnen enkele uren uitverkocht.

Voor velen onder onze lezers zal dit misschien onbegrijpelijk klinken, maar u heeft nu de gelegenheid om zelf zo’n live optreden van Ike & Tina Turner opnieuw mee te maken, zij het dan via de beluistering van het net opnieuw uitgebrachte album “The World Of Ike & Tina”, origineel uit 1973, waarop platenlabel ‘Beat Goes On Records’ een gedigitaliseerde registratie van songs van het duo heeft verzameld, zoals door hen gebracht tijdens enkele live shows in 1972 in Europa en vooral in Groot-Brittannië.

In het volgende jaar trokken ze de opnamestudio in om er hun meest legendarische album “Nutbush City Limits” op te gaan nemen. Het was pas in het jaar 1978 dat er een einde aan hun huwelijk kwam en de wereld vernam dat Ike veel te losse handjes had ten opzichte van Tina en haar vaak dwong om vol met blauwe plekken en ogen van de slagen die ze had gekregen, toch live shows te gaan zingen.

Ike stierf op 76-jarige leeftijd in 2007 aan hart- en ademhalingsproblemen, veroorzaakt door een overmatig cocainegebruik. Tina, wiens echte naam Anna Mae Bullock is, is nu 79 jaar en woont al vele jaren in Zwitserland. Optreden zit er niet meer in voor haar, maar haar vele hits als soloartieste blijven in ieders geheugen nagalmen. Herinner u o.a. “Private Dancer”, Simply The Best”, “Golden Eye” voor de gelijknamige James Bond-film uit 1995 en haar fantastische duet met David Bowie in de song “Tonight”.

Op dit live album kunnen we genieten van enkele coverversies van songs als “Get Back” van ‘The Beatles’, “With A Little Help From My Friends” van Joe Cocker, “Games People Play” van Joe South, “Stand By Me” van Ben E. King en “Honky Tonk Women” van ‘The Rolling Stones’. Maar ook enkele van hun eigen klassiekers werden toen al live gebracht, zoals “River Deep, Mountain High” (zie video). Kortom, dit is alweer een van een uitstekende geluidskwaliteit voorziene document dat u best aan uw platenverzameling toevoegt, tenminste als u een verzamelaar bent van de echte muziekgeschiedenis.

(valsam)

 

THE WORLD OF IKE & TINA
1. Theme From “Shaft”
2. I Gotcha
3. Intro To Tina
4. She Came In Through The Bathroom Window
5. You’re Still My Baby
6. Don’t Fight It
7. Annie Had A Baby
8. With A Little Help From My Friends
9. Get Back
10. Games People Play
11. Honky Tonk Women
12. If You Love Me Like You Say (You Wouldn’t
13. Treat Me Like You Do)
14. I Can’t Turn You Loose
15. I Wish It Would Rain
16. Just One More Day
17. Stand By Me
18. Dust My Broom
19. River Deep, Mountain High
20. Let Me Touch Your Mind
21. Chopper

Artiest info
Website  
 

Label: Beat Goes On Records

video