MARK COLE - COLE

 

 “ Mark Cole’ s Blues mixed up with a rootsy sound... “

Op het cv van Mark Cole staat samen spelen met (soms medeoprichter van) o.a. Sons Of The Delta, The Jigantics, Maxwell Street, Dockery Boys, Myers Brothers, Damon T en Brothers And Sons. We hebben tot nu moeten wachten op de éérste solo release van deze Britse muzikant. ‘Cole’ werd een album met elf eigen nummers waarop hij zingt, alle snaarinstrumenten bespeelt, mondharmonica en af en toe ook de percussie doet. Zijn meesterschap als multi-instrumentalist wordt hier weergegeven, waarbij daarnaast zijn grootste uitdaging is zijn blues te vermengen met een rootsy geluid. Mark Cole weet met een stevige groove en overtuigende songwriting zeker zijn weg te vinden.

‘Cole’ vat de veelzijdigheid van Mark Cole als songwriter en instrumentalist goed samen, waarbij de nummers variëren in sfeer en onderwerp van de volledige kracht van “Desiccate Me Baby”, “Bon Ton Boy” en “Out On A Saturday Night” tot het soulvolle van “Solitary”, het eigenzinnige van “Let Me Down” en “Misprint Formica”, de melancholie van “Had Our Day”, de door North Mississippi beïnvloede groove van “Honeyslide”, het waarschuwende van “Love Will Make You Blind”, de menselijke tragedie van “Water Will Rise” en de reflecterende, door Mexicaanse invloeden van “Banus Rain”.

Geïnspireerd door de traditionele muziekstijlen uit het diepe zuiden is zijn muziek soms intrigerend en hypnotiserend, soms beschouwend en altijd emotioneel. Het is muziek die groeit in de donkere, vochtige grond die zich diep verborgen onder de wortels van de boom des levens, gecreëerd heeft om onder de huid te kruipen en in het hart en de geest van de luisteraar te nestelen.

Mark Cole’s studio debuut is een goed bedacht en uitgevoerd blues en roots album. Cole heeft een aangeboren gevoel van hoe elk nummer moet zijn en weet dat in al zijn songs muzikaal uitstekend te vertalen.

“ Mark Cole's studio debut is a well conceived and performed blues and roots album. Cole has an innate sense of how every song should sound and knows how to put the right feelings into every song... “  - www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Solidarity” – 02.”Desiccate Me baby” – 03.”Love Will Make You Blind” – 04.”Bon Ton Boy” – 05.”Let Me Down” – 06.”Water Will Rise” – 07.”Misprint Formica” – 08.”Honeyslide” – 09.”Banus Rain” – 10.”Out On A Saturday Night” – 11.”Had Our Day” – Written by Mark Cole, except where otherwise [noted] ℗ 2018

Album line-up:
Mark Cole: vocs, guitars, harmonica, percussion
Rueben Rogers: bass (3,7,9)
Drums : Omar Hakim (1,2) / Celso Alberti (7) / Ned Leo (8) / Elvis Garret (10)
Anna Howard: b-vocs (1,8)

Discography MARK COLE:
Cole [2018] |

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rawtone Records

video