LIZANNE KNOTT / JESSE TERRY / MICHAEL LOGEN – ON THE ROAD & IN THE ROUND

Omdat ze in oktober met z’n drieën op tournee getrokken zijn doorheen allerlei Britse steden, hebben drie singer-songwriters in het countrygenre de koppen bij elkaar gestoken om bij die gelegenheid één album uit te brengen onder de titel “On The Road & In The Round”. Daarop brengen de Amerikaanse zangeres Lizanne Knott uit Pennsylvania, singer-songwriter Jesse Terry die veel werkt vanuit Nashville en folkzanger Michael Logen die in Nashville, Tennessee woont, elf nummers uit hun eigen repertoire, maar ook liedjes waarbij ze op elkaars songs en op covers meezingen.

Bij die covers valt de keuze op die het trio daarbij gemaakt heeft, iets dat getuigt van een zeer goede smaak. Zo krijgen we als eerste track een zeer mooie cover van de song “Learning To Fly”, de monsterhit van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’. Daarna brengt Michael Logen “For What It’s Worth” uit het rijke songrepertoire van ‘Buffalo Springfield’ en zingt Jesse Terry de Johnny Cash-klassieker “Ring Of Fire”.

Dan volgen vier eigen nummers om daarna opnieuw in de covers te vliegen met Michael Logen’s versie van de ‘Pink’-hit “Try” en helemaal aan het einde wordt eerbiedwaardig afgesloten met een tweede song van Tom Petty: “Wildflowers”, die hier door Lizanne Knott samen met de twee andere musici gezongen wordt.

Van deze drie muzikanten was enkel Jesse Terry bij mij bekend, doordat ik in de voorbije jaren zijn soloplaten “The Runner” uit 2009, “Stargazer” uit 2017 en “Natural” van begin dit jaar heb mogen recenseren. De titeltrack van het album “Stargazer” krijgen we ook op dit album in een versie waarbij hij vocale support krijgt van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Dar Williams, zoals u op de video bij deze recensie kunt zien.

Ook Lizanne Knott was in tegenstelling tot mezelf voor collega’s van ‘Rootstime’ geen nobele onbekende, want (RON) vertelde al in 2008 alles over haar album “South Of Graceland” en in 2012 over de opvolger “Standing In The English Rain”, terwijl Dani Heyvaert zijn mening in augustus 2016 mocht verkondigen over haar laatst verschenen album “Excellent Day”.

Michael Logen tenslotte was voor ons allemaal de nobele onbekende die midden 2016 met het album “New Medicine” een tweede plaat in het folk- en Americana-genre heeft gelanceerd, zijnde de opvolger van zijn al in 2007 verschenen debuutalbum “Things I Failed To Mention”. Prachtig zingen kunnen ze echter alle drie en hoe mooi ze dat kunnen, kunt u zelf ontdekken via dit plaatje en natuurlijk ook via hun soloalbums. Wat ons betreft mogen ze ook eens het kanaal oversteken om hun muziek te komen introduceren bij het country- en Americana-minnende publiek in de Benelux.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Proper Music

video