KOLARS – KOLARS

‘Kolars’ is een muzikaal duo uit Los Angeles, Californië dat ook als echtpaar door het leven gaat en geopteerd heeft om glam rock en disco-nummers te componeren en op plaat te zetten. Wij hebben hier hun debuutplaat “Kolars” onder de loep genomen en kunnen alvast concluderen dat hun sound vrij uniek is in de hedendaagse muziekwereld.

Rob Kolar en zijn vrouwtje Lauren Brown maakten voor ze met ‘Kolars’ begonnen allebei deel uit van de folkgroep ‘He’s My Brother She’s My Sister’, maar toen ze zich als kersvers duo gingen toeleggen op het combineren van grunge, glam rock en country creëerden ze hun eigen specifieke geluid dat nu op het debuutalbum te horen is in de acht nummers die een plaatsje kregen op deze cd.

De eerste single uit het album is openingstrack “One More Thrill” (zie video), een nummer dat door zijn catchy hooks swingt als de pest en de luisteraar bijna dwingt om meteen te gaan meeschuifelen op de dansvloer. “Beyond The World Of Man” doet ons aan de song “Get It On” van Mark Bolan en ‘T. Rex’ denken en ook hier zit er zo’n repetitief orgeldeuntje dat je meteen verslaafd maakt aan het nummer.

Rob speelt lustig op gitaar, piano en basgitaar terwijl hij ook de zangpartijen, het songschrijverswerk en de rol van albumproducer voor zijn rekening neemt. Lauren staat dan weer recht achter haar basdrumstel, waarop ze naar hartenlust en als één brok graniet van jetje geeft. In de song “Haunt Me” opteert Rob Kolar voor een mysterieuze sound en dito zang, maar voor de aanstekelijke nummers “Dizzy” en “Dangerous” moeten we weer de dansvloer op en kunnen er vlotjes goede herinneringen worden opgehaald aan de liedjes van bands als ‘The Raveonettes’ of ‘The Cure’.

In het nummer “Bullet On The Run” worden folk, blues, country en rock tot een unieke mix van genres samengebracht. Bij “Change Your Mind”, het laatste liedje op deze plaat, kunnen we alleen maar concluderen dat we ons geweldig goed geamuseerd hebben bij de beluistering van en het dansen op de acht nummers die op deze debuutplaat van de ‘Kolars’ verzameld werden. Maar zoals zo vaak duren mooie liedjes niet lang (genoeg), dus maar gauw werken aan een opvolger, Rob en Lauren.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Proper Music

video