JANNE SAARISTO – NEVER SAY EVER AGAIN

De Zweedse muzikant met Finse roots Janne Saaristo debuteerde in 2016 op plaat met zijn Americana-liedjes op het album “Kind Of Angered”, vernoemd naar zijn woonplaats in de buurt van Göteborg en gevuld met eigen nummers en twee covers, ééntje van Woody Guthrie en ééntje van John Prine. Dat zijn dan ook zijn muzikale voorbeelden als verhalen vertellende countryartiesten.

Ook op zijn tweede album “Never Say Ever Again” blijft hij zijn vertrouwde stijl aanhouden. Deze keer bevat het album tien liedjes, waarvan hij er zeven zelf heeft geschreven en drie coversongs zijn. Deze keer brengt hij een eigen interpretatie van Bob Dylan’s liedje “Chimes Of Freedom” en van het ook voor ons totaal onbekende “Surujen Kitara” (zie video), een song die in Scandinavië wel gekend is onder de titel “Johnny Guitar” in de versie uit 1987 van de Finse muzikant Topi Sorsakoski. De derde cover is er één van de klassieker “She Thinks I Still Care”, een countryhit uit 1962 van ‘Grammy Award’-winnaar George Jones.

“Surujen Kitara” werd als eerste single uit dit nieuwe album getrokken, maar wij denken dat er nog wel een aantal potentiële hits op de plaat staan, vooral dan liedjes van eigen makelijk van Janne Saaristo. Dan denken we voornamelijk aan de songs “Yesterday” (niet de ‘Beatles’-klassieker), “Broken Promises” en slotnummer en albumtiteltrack “Never Say Ever Again”.

De muzikanten die hebben bijgedragen tot de realisatie van dit album zijn drummer Andreas Purvén, toetsenist Gunnar Frick op piano, orgel en accordeon, celliste Hanna Klumbies en Justus Hultgren op mondharmonica. Janne Saaristo zelf speelt op akoestische, elektrische en basgitaar en neemt al het vocale werk voor zijn rekening, daarbij gesteund door twee backing vocalisten: broer Kai Saaristo en Anna Nordqvist.

De sound die deze Zweedse muzikant produceert wordt in de Scandinavische vakpers regelmatig vergeleken met het werk van o.a. ‘Old Crow Medicine Show’, ‘The Jayhawks’ en Justin Townes Earle. Weinigen zullen bij het horen van deze plaat durven te vermoeden dat deze Janne Saaristo in een vorig muzikaal leven als punkrocker actief was. Wij vinden hem alleszins best aangenaam beluisterbaar in deze Americana-stijl.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOHNNY RAWLS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Deadfrog Records

video