ROBERT VINCENT – I’LL MAKE THE MOST OF MY SINS

Kijkt u eerst even naar de video bij deze recensie. De live vertolkte versie van de song “So In Love” zal u een goed idee geven van de muziek die u mag verwachten op het tweede album “I’ll Make The Most Of My Sins” van de in Liverpool wonende singer-songwriter Robert Vincent. “Life In Easy Steps” was in 2013 zijn debuutplaat en hij won er meteen de prijs van ‘UK Americana Album Of The Year’ mee.

Het bluesy nummer is maar één van de genres die Robert Vincent presenteert op zijn plaat, want de tweede track “All For You” is een ijzersterk gezongen emotionele Americana-ballad die meermaals herinnert aan werk van bekende collega singer-songwriters als Bob Dylan, Ryan Adams en Paul Carrack. Dat gebeurt achteraf trouwens nog wel een aantal keren bij liedjes als het catchy door mandolineklanken bluegrassgetinte countrydeuntje “Lady”, het prachtige “Time Won’t Wait” en de nog mooiere ballad “You Wouldn’t Let It”.

In de albumtiteltrack “I’ll Make The Most Of My Sins” zingt Robert Vincent over hoe deze wereld gebaseerd op hoop en geloof meer en meer opschuift in de richting van fundamentalisme en extremisme. Het nummer “November” vormt een muzikale balans tussen een akoestische ballad en een langzaam crescendo groeiende rocksong vol van tempowisselingen en knappe instrumentatie. Het zachtjes walsende nummer “Dancing With Devils” is ons favoriete liedje op dit album en is een song die gaat over de moeilijke strijd tegen alcoholverslaving. Het zeven minuten durende slotnummer “Hand To Hold” is een bluesy folksong over en voor zijn kinderen die vol optimisme in het leven staan.

Het album “I’ll Make The Most Of My Sins” werd opgenomen in zijn Liverpoolse thuishaven, maar de mixing van alle tracks gebeurde in Nashville, Tennessee door de ‘Grammy Award’-winnende producer Ray Kennedy, bekend van zijn werk met Emmylou Harris, Ray Davies en Steve Earle, hetgeen het typische countrytintje aan dit album heeft gegeven. De elf door Robert Vincent zelf gecomponeerde, verhalende liedjes kunnen eigenlijk stuk voor stuk ook door andere artiesten gecoverd worden en misschien wel tot in de hogere regionen van de countryhitlijsten gezongen worden.

Geloof ons dus maar als we hier beweren dat Robert Vincent een artiest is waar u dringend kennis mee zou moeten maken. Doe dat best nu, vooraleer hij de grote concertzalen zal gaan aandoen, want dat de muzikale toekomst er voor deze Brit bijzonder rooskleurig uitziet lijkt ons gemakkelijk voorspelbaar. Iemand die zulke mooie melodieuze liedjes en betekenisvolle songteksten kan schrijven verdient gewoonweg eeuwige roem en van ons ook algemene absolutie voor al zijn eventuele zonden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Proper Records

video