ERYN – LADY E (EP)

“Hallelujah You’re Gone” dat u op de bijgaande video kunt beluisteren is de zeer soulvolle nieuwe single van zangeres Eryn Shewell, een Amerikaanse jazz- en bluesartieste uit New Jersey. Het is ook de eerste track op haar in ep-vorm uitgebrachte plaat “Lady E”. Met haar krachtige stem weet ze meteen de aandacht van de luisteraar naar zich toe te trekken.

Dat blijkt evenzo uit de daaropvolgende song “The You Missing From Me”, een mooie door David Bryan van rockband ‘Bon Jovi’ geschreven pianoballad die ons naadloos brengt tot bij het catchy nummer “Just Jump”. In de vakpers wordt Eryn weleens vaker vergeleken met Amy Winehouse en dat kunnen we enigszins begrijpen, hoewel haar stem toch niet zo sterk op die van deze veel te vroeg overleden Britse zangeres lijkt.

Vrij verrassend komt het introspectieve nummer “Stranger In My House” daarna aan de beurt, een vrij sober georkestreerde song met sterk en passioneel vocaal werk en knap vioolspel. Voor het soulnummer “Our Love Won’t Die” werden de blazers van stal gehaald en zal u zich heel even thuis wanen in de ‘Motown’-stal. Soul is ook de rode draad doorheen het liedje “Running Red Lights”, de zesde en laatste track op “Lady E”.

Zeker ook de moeite waard om te vermelden is dat de producer van deze ep Jack Daley was, een man die dit werk in het verleden ook al gedaan heeft voor Joss Stone en Beyonce. Zoals wel vaker het geval is, vermoeden we dat deze ep de voorbode is van een volwaardig album en wat ons betreft moet Eryn daar niet al te lang mee wachten.

(valsam)
“On the ep ‘Lady E’, the New Jersey based singer Eryn Shewell demonstrates her capabilities as powerful vocalist of soul and jazzy songs. Some of them remind us of the vocal rawness of Amy Winehouse, while others are more sensitive and surprising. It’s high time for a full cd, dear Eryn!” – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:ERYN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Venturi Productions

Info: Hemifran

video