ALLAN THOMAS – TWO SIDES TO EVERY STORY

Sommige muzikanten blijven hun hele leven lang gehecht aan het schrijven en zingen van hun liedjes. De Amerikaanse singer-songwriter Allan Thomas is daar het springlevende voorbeeld van. Toen hij twaalf jaar was, zong hij voor het eerst voor een live publiek in een gospelkoor. Hij was 12 in 1960 wat hem anno 2018 dus de gezegende leeftijd van 70 jaar oplevert, maar hem totaal nog niet aan stoppen met optreden heeft doen denken.

Er is nu zelfs een nieuwe, zesde plaat van Allan Thomas op de markt verschenen onder de titel “Two Sides To Every Story”, een album met vijftien door hem gecomponeerde muziekwerkjes, waarvan de meeste gezongen zijn. Maar er zijn ook een paar instrumentaaltjes terug te vinden op deze plaat, die uiteenlopende muziekgenres als jazz, rock, pop, soul en blues verenigt in wat eigenlijk een zeer aangenaam beluisterbaar album is geworden.

Voor de opname van deze plaat kreeg Allan Thomas in de studio de instrumentale ondersteuning van mensen die hun pluimen eerder al hadden verdiend als muzikanten voor o.a. ‘Steely Dan’, ‘The James Taylor Band’, ‘The Yellowjackets’ en ‘Crosby, Stills And Nash’. De zeven geheel instrumentale tracks op “Two Sides To Every Story” zijn “Aquadesiac”, “El Sueno De Repitido” met Sylvain Carton op tenorsaxofoon, “In Search Of…” met Allan Thomas op elektrische gitaar en Bryan Kessler op akoestische gitaar, het enkel op akoestische gitaar gespeelde “Makani ‘Olu’ Olu”, “On Another Note”, het ruim georkestreerde en sfeervolle “Still Life” en de laid back-track “There Are No Words”.

Dat Allan Thomas ook best leuk en goed kan zingen, bewijst hij op de soulvolle openingstrack “15 Minutes”, het jazzy “Could’ve Been Worse” en “Dating Game”, het ritmische “Good To Go”, de twee zeer knappe ballads “If Only”, “Is That Asking Yoo Much?” en het door het pianospel aan Bruce Hornsby’s “The Way It Is” herinnerende “Troubled Times”. Zoals eerder al gezegd: zeer aangenaam beluisterbare plaat!

(valsam)
“Seven instrumental tracks and eight songs are forming the sixth album “Two Sides To Every Story” of the American singer-songwriter Allan Thomas. He offers a variety of music genres, ranging from pop to jazz, blues to soul and rock, which makes this record very enjoyable and easy listening.“ – www.rootstime.be


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ALLAN THOMAS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label:BlackBambooRecordings

Info: Hemifran

video