JUDITH OWEN – REDISCOVERED

Judith Owen is een Britse pop- en jazzzangeres en songschrijfster uit Wales die samen met haar echtgenoot Harry Shearer over een eigen platenlabel en opnamestudio beschikt dat onder de naam ‘Twanky Records’ gedoopt werd. Als soloartieste bracht deze 49-jarige muzikante haar debuutplaat “Emotions On A Postcard” uit in 1996, gevolgd door nog een tiental andere albums met “Somebody’s Child” in 2016 als laatste realisatie.

Nu verscheen een nieuwe plaat van Judith Owen onder de titel “RedisCOVERed”, daarmee meteen aangevend dat de twaalf tracks op dit album coverversies zijn van bekende en minder bekende nummers uit de muziekgeschiedenis. Voor ons als muziekrecensenten betekent dat voornamelijk opzoekwerk naar de artiesten die de originele versies van die songs hebben gebracht, dit om u zo goed mogelijk over de liedjes op deze plaat te kunnen informeren.

Voor sommige tracks was die zoektocht niet zo intensief omdat de originele songs tot het collectieve muziekgeheugen behoren. Zo weet iedereen dat “Smoke On The Water” de grootste hit van rockgroep ‘Deep Purple’ uit hun album “Machine Head” van 1972 was en ook dat het nummer “Play That Funky Music” in 1976 de formatie ‘Wild Cherry’ in de hitparade deed belanden of dat de op de video in een door Judith Owen live gebrachte song “Hot Stuff” uit het album “Bad Girls” een grote discohit voor Donna Summer was in 1979.

De jongere muziekfans herkennen zeker ook “Shape Of You”, de hit van Ed Sheeran uit zijn vorig jaar verschenen album “Divide”. De muziekkenners weten dat de song “Black Hole Sun” door Chris Cornell van ‘Soundgarden’ werd geschreven en in 1994 op hun album “Superunknown” stond. Misschien herinneren ze zich ook wel dat “Cherokee Louise” (uit de plaat “Night Ride Home” van 1991) en “Ladies Man” (uit het album “Wild Things Run Fast” van 1982) twee minder gekende liedjes uit het grote songrepertoire van Joni Mitchell zijn.

Dit geheel uit covers bestaande album begint met een volgens ons wat minder geslaagde interpretatie van de song “Hotline Bling”, een vrij recent nummer van de plaat “Views” uit 2016 van de Canadees-Amerikaanse rapper en hip-hopartiest Drake. Verder brengt Judith Owen ook nog eigen versies van de ook uit 2016 stammende wereldhit “Can’t Stop The Feeling” van Justin Timberlake, van het liedje “Summer Nights” uit de film “Grease” van 1978, van het Beatles-nummer “Blackbird” uit 1968 en van de vaak gecoverde klassieker “Dream A Little Dream Of Me”, ook gekend in de versies van o.a. Doris Day en ‘The Mamas & The Papas’.

Voor wie houdt van een nostalgische terugblik naar de muziek van de voorbije decennia is het album “RedisCOVERed” van Judith Owen een absolute aanrader. Haar jazzversies van de vermelde nummers zijn stuk voor stuk heel origineel en geheel op haar eigen muziek- en zangstijl aangepast. Het idee voor deze plaat was schitterend en de uitvoering en productie van het ideale cadeaualbum idem dito.

(valsam)
“If you are in for a nostalgic musical flashback, the newest album ‘RedisCOVERed’ from Welsh singer-songwriter Judith Owen can be warmly recommended. Her own and very personal interpretations of classic songs are original and fully adapted to her music and singing style. It was a great idea to create this album and its execution and production are both really excellent.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JUDITH OWEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Twanky Records
Info: Hemifran

video