PUSHING CHAIN – SORROWS ALWAYS SWIMC

Ze zijn er zeker nog wel, die liefhebbers van de traditionele en klassieke countrymuziek. Zij zullen met veel plezier kunnen kennismaken met de formatie ‘Pushing Chain’. De twee stichtende leden van die countrygroep zijn zanger, songschrijver en gitarist Boyd Blomberg en zanger, songschrijver en fiddler Adam Moe. Hun roots liggen nabij Lake Superior, het grootste meer dat deel uitmaakt van de ‘Great Lakes’ in de Amerikaanse staat Minnesota en een meer dat aan de andere kant grenst aan de Canadese provincie Ontario.

Het duo is al meer dan twintig jaar actief in de muziekbusiness en ze spelen zo”n 200 shows per jaar. Hun sound is een mix van folk, country en honky-tonk. Hun rotsvaste geloof dat een song bestaat uit een snel herkenbare en catchy melodie, gecombineerd met een meteen aansprekende liedjestekst, blijkt uit de twaalf nummers die ze op hun nieuwste plaat “Sorrows Always Swim” hebben opgenomen.

Ze hebben allebei een paar songs voor dit album geschreven en met de hulp van gitarist Bill Kirchen, pianist Mark Hallman, bassist David Carroll en drummer Rick Richards werd alles in de opnamestudio ingeblikt. De afsluitende track “Rondo Up!” is een geheel instrumentaal nummer waarvoor Redd Volkaert, de legendarische Texaanse gitarist uit Merle Haggard’s begeleidingsband, als gastmuzikant op gitaar is komen opdagen.

Albumopener “Lucky You, Lucky Him” kunt u op de hier toegevoegde video beluisteren. Het nummer is een beetje representatief voor de rest van de liedjes die op “Sorrows Always Swim” te horen zijn. Onze verdere selectie van favoriete tracks luidt als volgt: “Hearts Ache When Hearts Break”, ”Truckstop Rose”, de albumtiteltrack-ballad, de ultieme country-tearjerker “Between Teardrops”, “Yesterday’s Coffee” en de ballad “Once I Loved A Woman” met knap fiddle-werk en dito zangprestatie.

De meer uptempo en in honky-tonkstijl gebrachte nummers op dit album vallen bij ons wat minder in de smaak, maar al bij al is “Sorrows Always Swim” een best genietbare country- en Americanaplaat van ‘Pushing Chain’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Kingswood Records

video