NICHOLE WAGNER – AND THE SKY CAUGHT FIRE

Austin, Texas is al sinds mensenheugnis een bron van fris en nieuw muzikaal talent. Een oplijsting avn alle artiesten die hun roots in deze Amerikaanse muziekstad hebben zou ons te ver leiden. Maar met zangeres en songschrijfster Nichole Wagner komt daar absoluut een nieuwe veelbelovende naam bij. Ze verraste ons vorig jaar voor het eerst aangenaam met haar ep-tje “Plotting The Constellations” en haar adembenemende versie van Bruce Springsteens’ klassieker “Tougher Than The Rest”.

Als je gewoon kijkt naar de lijst van muzikanten die een bijdrage aan haar debuutalbum “And The Sky Caught Fire” hebben afgeleverd, dan weet je meteen dat er heel wat grote muzikanten in het talent van deze jongedame geloven. Zo spelen Will Sexton en albumproducer Justin Douglas op gitaren, Jan Flemming op piano, Grant Himmler op basgitaar en Chris Haulser op drums. Nog meer bekend volk aan de microfoon voor zangwerk met Rod Picott die meezingt in het schitterende duet “Fires Of Pompeii (We Should Walk Away)” en Terry Klein die harmony vocals aflevert bij het door hem samen met Nichole Wagner gecomponeerde nummer “Dynamite”.

We krijgen ook één coversong aangeboden op dit tien tracks tellende album en wat voor een nummer dan nog. Het is een zeer mooie, hartverscheurende versie van het liedje “Reconsider Me” van de helaas veel te vroeg overleden singer-songwriter Warren Zevon. De door haar zelf gecomponeerde folk- en Americana-liedjes zijn trouwens ook zeer de moeite waard. Zo is de op de video te beluisteren openingstrack “Winner Take All” als eerste single uit dit album gelanceerd.

Nichole Wagner legt haar gevoelens en emoties open en bloot in de songteksten van deze liedjes die vaak over relationele problemen en situaties handelen, soms leidend tot pijnlijke momenten, maar anderzijds ook weleens optimistisch van aard zijn. Vooral in het emotionele “The Last Time” over de eindigheid van de liefde doet ze ons denken aan de jonge Marianne Faithfull, maar in het rockende “This Kind Of Love” is het eerder ‘Fleedwood Mac’-zangeres Stevie Nicks die ons voor de geest komt. Zoals eerder al aangegeven willen we hier concluderen dat we in de volgende jaren ongetwijfeld nog heel veel van deze nieuwe ontdekking uit Austin, Texas zullen gaan horen en dat vinden we in het geval van Nichole Wagner helemaal niet erg.

(valsam)
“Austin, Texas has since forever been the breeding ground for musical talent and singer-songwriter Nichole Wagner is one of its latest discoveries. Her first full album ‘And The Sky Caught Fire’ consists of nine excellent own compositions and a terrific cover version of the Warren Zevon-classic ‘Reconsider Me’. We will for sure be hearing a lot more from this big talent in the coming years ... and honestly, we don’t mind.“ – www.rootstime.be


Artiest info
Website  
 

Label: Star Catcher Music

Info: Hemifran

video