THE SIGN – C THE SIGN

De muziek en de platen die onze redactie bereiken komen werkelijk van alle denkbare kanten van de wereld. Mogelijk de verste afstand afgelegd hebben Jo Stevens en Paul Volta, de twee kernleden van de alternatieve rockformatie ‘The Sign’, want zij hebben hun permanente thuisbasis in New Norfolk in het zuidoosten van de Australische staat Tasmania, zo’n 17.000 km van ons landje verwijderd.

Ergens in de buurt van de aldaar voorbijstromende Derwent River componeert dit duo hun nummers die ze op hun tot op heden 4 verschenen albums hebben opgenomen. In 2015 maakten we hier kennis met de elektro-akoestische folkrock die ‘The Sign’ brengt via hun derde album “Nakes Glory”. Daar is nu met “C The Sign” een opvolger voor klaargestoomd met tien songs waarvan er zeven door JoAnne Volta (= Jo Stevens) werden gecomponeerd, terwijl echtgenoot Paul Volta tekende voor de song “I Cry” en ze samen het nummer “Lighting” hebben geschreven.

Dat zijn er in totaal dus negen, wat betekent dat song nummer tien op het album een cover is, namelijk van de op de video te beluisteren klassieker “California Dreaming” van ‘The Mamas And The Papas’, een nummer uit hun album “If You Can Believe Your Eyes And Ears’ uit 1966. De nummers van ‘The Sign’ vertonen invloeden en elementen uit de blues-, rock-, folk- en popmuziek met o.a. ‘Fleedwood Mac’, ‘The Beatles’ en ‘Led Zeppelin’ als bekendste referentiepunten.

Beide muzikanten zingen en spelen voornamelijk op akoestische gitaren en Paul Volta voegt daar af en toe ook nog elektrisch gitaarwerk en mandoline aan toe. Daarnaast speelt Mike Parnell op piano en basgitaar en beroert Tom Weir de drums waar nodig. Leuke tracks van deze cd om een aantal keren door de speakers te jagen zijn “Promise Me”, opener “Shades Of Grey”, het ook op ‘The Mamas And The Papas’ geïnspireerde “Sunshine”, naast de twee echte ballads die ze harmonieus samen zingen: “Lonely” en het al eerder vermelde “I Cry” aan het einde van deze plaat.

(valsam)
“Australian husband and wife JoAnne and Paul Volta are the two musicians behind the alias ‘The Sign’. Their fourth album ‘C The Sign’ contains nine self-penned songs and a personalized version of the all-time-classic ‘California Dreaming’ from ‘The Mamas And The Papas’.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE SIGN – C THE SIGN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rock Spider Records
Info: Hemifran

video