MARCO R. WAGNER – MUSIC LOVE MAGIC

 

Marco Antonio Rodriguez Wagner werd in 1960 geboren in het Braziliaanse Rio de Janeiro en hij groeide op in Brazilië, Spanje en Amerika. Al op zeer jonge leeftijd leerde hij gitaar spelen en hij is dat eigenlijk gedurende zijn hele verdere leven blijven doen. Als singer-songwriter componeerde hij in de voorbije decennia ook heel wat nummers die op zijn platen zijn beland.

Zo ook nu met de twaalf liedjes op het nieuwste album “Music Love Magic” van Marco R Wagner, de naam waaronder hij zijn muzikale carrière heeft uitgebouwd. Vele jaren deed hij dat vanuit New York City en nog langer vanuit Nashville, Tennessee waar hij de oprichter was van de lokale formaties ‘The Joytoys’ en ‘Worlds Collide’.

Momenteel woont Marco R. Wagner echter terug in de Spaanse bergen, waar hij een wekelijks radioprogramma presenteert dat '’In Between Worlds” heet en vooral de betere akoestische folkmuziek in de ether brengt. In 2015 verscheen zijn vierde album “My Old Spain” dat nu dus een vervolg heeft gekregen met het door hemzelf geproduceerde “Music Love Magic”.

Eigen liedjes schrijven is voor Marco R Wagner als een verslaving waarin hij zijn emoties en gevoelens kan verwerken. Zijn zang blijft gedurende de twaalf nummers op deze plaat steeds aan de mildere, wat bedeesd klinkende zijde en ook de instrumentatie bij deze songs is sober en minimalistisch, waardoor de aandacht voor de liedjesteksten exponentieel kan toenemen. Hij heeft bovendien alle instrumenten die te horen zijn zelf ingespeeld, behalve bij het nummer “When I’m With You” waarvoor zijn collega’s van ‘Worlds Collide’ een bijdrage hebben afgeleverd.

De openingstrack “Fool Again” geven we ter indicatie graag mee in een live uitvoering op de video bij deze recensie. Andere aanbevelingen uit de tracklijst zijn “February”, “Sad Eyes And A Smile”, “Her Ursa Major”, het titelnummer van een eerder verschenen album “Poet, Painter And Cowboy” en “One More Day”. Deze plaat zal vooral bij fans van singer-songwriters als Loudon Wainwright III en James Taylor in de smaak vallen.

(valsam)
“After a life in 3 continents of the world in Brazil, Spain and America, singer-songwriter Marco R. Wagner seems to have definitely settled in Spain where he recorded his latest album ‘Music Love Magic’. It is a record full of acoustic folk songs that he wrote himself and on which all instruments have been played by this musician. Fans of Loudon Wainwright III or James Taylor will find their favorite music on this album.” – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MARCO R. WAGNER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Several Records
Info: Hemifran

video