THE BELLE SOUNDS - THE SEA WITHIN

 

“ Songs that reach back to the classic sounds of 1970s FM radio… “

Noëlle Hampton en André Moran zijn gehuwd, wonen in Austin, TX en vormden zo’n vijf jaar geleden -zij als singer-songwriter en hij als gitarist- de indie-pop-rock band The Belle Sounds. Na de release van een titelloos debuut album in 2013 en in 2014 de EP ‘Black Stone’, was er recent de release (in eigen beheer) van hun tweede studio album ‘The Sea Within’. Met producer David Boyle werkten ze in zijn inspirerende Church House Studio in East Austin, aan elf Noëlle Hampton originals. De muzikanten die hen daar bij hielpen waren Emily Shirley, Evan Hutchings, de bassisten John Michael Schoepf & Kris Nelson, David Boyle en Brian Standefer.

De titel van het album ‘The sea Within’ is een vertaling van een van de betoverende nummers op het album “Innsaei”, een IJslands woord dat je kan vertalen als “de zee binnen”, maar ook een diepere, zen-achtige betekenis heeft van intuïtie en empathie.

Over de opbouw en de trackvolgorde van het album is bewust nagedacht. In de eerste vijf tracks stijgt de spanning en sfeer, waarna er vanaf “Legend of the Silver Moon”, een acht minuten durend keerpunt waarin André Moran uitblinkt met briljante atmosferische gitaar soundscapes, opnieuw in vijf tracks afgebouwd wordt. Belangrijk zijn de bijdrages van beide keyboardspelers Boyle en Emily Shirley, bassisten John Michael Schoepf en Kris Nelson (die ook mee de zang verzorgt in de opener “Inside Out”, het keerpunten “Olivia”), drummer Evan Hutchings en cellist Brian Standefer (die van de afsluiter “Setting Of the Summer Sun” nog een hoogtepunt helpt maken). Zes muzikanten, die van het album géén duo project, maar een groepsproject helpen maken.

Met ‘The Sea Within’ lukte het The Belle Sound op te vallen door net niet te behoren bij de mainstream van het actuele aanbod indie-muziek. Hun muziek is een knappe combinatie van weelderig gitaarwerk, levendige keys en synths, driedelige harmonieën en oprechte, melodieus besmette hooks, waarom ze in de hoofden en harten van luisteraars komen en blijven hangen.

“ The Belle Sounds’ new album ‘The sea Within’ is an infectious dream that quickly lingers in your head and heart… “  - www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE BELLE SOUNDS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01.”Inside Out” – 02.”Like a Villain” – 03.”Afterglow” – 04.”The Informant” – 05.”Innsaei” – 06.”Legend of the Silver Moon” – 07.”Safe From Love” – 08.”Transcendental” – 09.”Olivia” – 10.”When You Lose Someone” – 11.”Setting of the Summer Sun” – Written by Noëlle Hampton, except where otherwise [noted] ℗ 2018 – Produced by David Boyle

Album line-up:
Noëlle Hampton: lead vocs, electric & acoustic guitar, keys, percussion
André Moran: electric guitars
Emily Shirley: vocs, piano, electric piano, synths
Evan Hutchings: drums, percussion
John Michael Schoepf: bass (2-5,7,8,10,11)
Kris Nelson: vocs, bass (1,6,9)
David Boyle: piano, electric pianos, synths, organ
Brian Standefer: cello (1,11)

Discography THE BELLE SOUNDS:
The Sea Within [2018] | Black Stone (EP,5#) [2014] | The Belle Sounds [2013] |

 

 

Artiest info
Website  
 

video