ANNIE FITZGERALD – YOU & ME & THE SUN

Een collega-recensent noemde de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Annie Fitzgerald uit Minnesota een perfecte mix van de intellectuele aantrekkingskracht van iemand als Tori Amos, vermengd met de mystieke charme van iemand als Sarah McLachlan en de barokke geest van iemand als Edie Brickell. Maar volgens ons is deze dame vooral iemand met een grote eigenheid, zowel qua songstijl als qua zangprestatie en een zangeres die in elk nummer specifieke emoties weet te verpakken.

Op haar nieuwste album “You & Me & The Sun”, de langverwachte opvolger van haar debuutplaat “In Good Time” uit 2010, brengt Annie Fitzgerald tien nieuwe eigen composities met een uiterst fris geluid en inspirerende songteksten. De acht jaar tussen de release van beide albums heeft trouwens een goede reden, want ze werd in die periode moeder van een zoontje.

Qua muziekstijl opteert deze artieste voor een mix van pop- en rockliedjes, hetgeen al meteen in de verf wordt gezet met albumopener “Be Like A Tree” en het daaropvolgende vlot in het gehoor liggende “Listen Carefully”. Eerste single “Feels Like Summer” (zie video) is geënt op een catchy en repetitieve melodie, terwijl de albumtiteltrack “You & Me & The Sun” een liefdesliedje is dat gaat over de donkere aspecten tijdens een liefdesgeschiedenis, maar uiteindelijk toch vooral het positieve, het hoopgevende en het vreugdevolle van een liefdesrelatie wil benadrukken.

Vocaal één van de allersterkste songs op deze plaat is de door hevige emoties overladen ballad “Goodbye Now” die vanzelfsprekend over het pijnlijke afscheid nemen van een langdurige geliefde handelt. Met de hulp van lokale instrumentalisten uit Minneapolis heeft Annie Fitzgerald de tien songs voor “You & Me & The Sun” opgenomen. Albumproducer Danny O’Brien speelt op akoestische gitaar, Steve Bosmans doet dit op elektrische gitaar, Ian Allison speelt basgitaar en Grady Kenevan hanteert de drumstokken, terwijl André Rodriguez meespeelt op piano en Dan Lawonn voor strijkersklanken op cello zorgt.

Een buitenbeentje op de tracklijst van deze plaat is het door elektronica overladen nummer “I Won’t Walk Away”, maar onze voorkeur gaat toch eerder uit naar de wat mysterieus klinkende popsong “Spellbound” en vooral naar de erg mooie, sfeervol gebrachte slotsong “Oh Caroline”. Wie graag in alle rust wil genieten van een serie uitstekende liedjes en loepzuiver zangwerk, die kan zeker zijn gading vinden bij dit album “You & Me & The Sun” van Annie Fitzgerald.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Pin Curl Productions LLC

video