JENNIFER MAIDMAN – DREAMLAND

Jennifer Maidman is een bekende multi-instrumentalist, arrangeur, producer en singer-songwriter sinds de jaren ’70 en maakte destijds deel uit van het ‘Penguin Café Orchestra’. De in 1958 als Ian Maidman geboren zangeres heeft zich sinds midden jaren ’80 ook geout als transgender. Ze heeft in het verleden met allerlei grote namen in de muziekwereld samengewerkt. Op dat lijstje zijn o.a. Joan Armatrading, Boy George, Robert Wyatt, Bonnie Raitt, George Clinton, Van Morrison, Mark Knopfler en haar eigen partner sinds 30 jaar Annie Whitehead terug te vinden.

De nieuwste plaat “Dreamland” werd in het Amerikaanse Woodstock en in het Engelse Kent en Londen opgenomen en Jennifer Maidman kan fier zijn op de muzikanten die hun medewerking aan de opname van de 17 tracks hebben verleend. Enkele bekende namen op dit album zijn de Ierse folkzanger Paul Brady die op ‘whistle’ meespeelt bij het nummer “O Caroline” en zangeres Sam Brown die meezingt op “This Man Is Dangerous” (zou dit over president Trump kunnen gaan?).

Verder zien we Steve Fletcher die zingt op “Red Heart” en piano speelt bij het liedje “Crow Dance”, Peter McGowan die op vier nummers op zijn viool meespeelt en de inmiddels 73-jarige Engelse muzikant Robert Wyatt die op trompet speelt bij het door hem geschreven liedje “O Caroline”.

Jennifer Maidman’s partner Annie Whitehead is in de muziekwereld trouwens ook een zeer gekende naam als trombonespeelster voor o.a. Elvis Costello, Dr. John en Eric Clapton. Als vaste bandleden zien we hier ook de namen van gitarist David Torn, gekend van zijn werk bij David Bowie, k.d. lang en Laurie Anderson en drummer Jerry Marotta die de drumsticks eerder hanteerde bij o.a. ‘Indigo Girls’, ‘Halls & Oates’ en Peter Gabriel.

Op de video bij deze recensie kunt u kennismaken met het catchy rockende nummer “Open The Door” dat als eerste single uit dit album zal worden uitgebracht. Naast het verzorgen van het zangwerk speelt Jennifer Maidman op deze songs op gitaar, basgitaar, piano, ukelele en drums. Andere nummers op deze cd die ons zeer zijn meegevallen, zijn het bijna 8 minuten durende “The Letting Go”, het bijna even lang uitvallende “No Man’s Land” en pianoballad “Land Of Dreams”.

Momenteel maakt Jennifer Maidman ook nog deel uit van de formatie ‘The Orchestra That Fell To Earth’, samengesteld met enkele andere ex-leden van ‘Penguin Café Orchestra’. Maar in de volgende maanden zal ze zich toch wel wat meer gaan concentreren op de promotie van haar eigen soloplaat “Dreamland”.

(valsam)
“The list of artists with whom multi-instrumentalist, arranger, producer and singer-songwriter Jennifer Maidman has collaborated during her musical career of 30 years is truly impressive. Several of them have now supported her with their contributions for the recording of the songs for her solo album ‘Dreamland’.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Earthmusic Production
Info: Hemifran

video