EDWARD DAVID ANDERSON – CHASING BUTTERFLIES

De Amerikaanse singer-songwriter Edward David Anderson uit Bloomington, Illinois draagt zijn nieuwe plaat “Chasing Butterflies” in een opvallende quote op zijn cd-hoesje op aan zijn vader die hem zo’n dertig jaar geleden geleerd heeft om de verschillende akkoorden op zijn gitaar te spelen. Hij is hem daar eeuwig dankbaar voor, want sindsdien heeft hij met dat instrument zijn eigen nummers kunnen componeren en zijn eigen platen op de markt kunnen uitbrengen. Mooi toch dat er anno 2018 nog ruimte is bij een ervaren muzikant voor dergelijke emotioneel geladen voetnoot op zijn nieuwe plaat.

Edward David Anderson speelt zelf op gitaren en banjo bij de tien door hemzelf gecomponeerde liedjes op dit album, terwijl producer Jimmy Nutt op basgitaar speelt, Jon Davis op drums en Brad Kuhn op piano. Verder krijgen ook Kimi Samson op viool, Todd Beene op pedal steel en Angi Nutt op percussie een aparte vermelding voor hun bijdrage aan deze plaat.

In de video bij deze recensie kunt u Edward David Anderson live aan het werk zien tijdens de uitvoering van de albumtiteltrack “Chasing Butterflies (In The Wind)”, een nummer dat als achtste song op deze plaat terug te vinden is. Geopend wordt er echter met het mooie liedje “Harmony”, waarna “The Best Part”, het bluesy “Bad Tattoos”, de soulballad “Only In My Dreams”, het grappige “Dog Days” en het catchy “Sittin’ Round At Home” ons evenzo weten te bekoren.

Edward David Anderson is al vele jaren actief in de muziekwereld, maar hij was eerder vooral te horen als frontman van de formatie ‘Backyard Tire Fire’ waarvoor hij de nummers van acht albums heeft geschreven en gezongen. Toen de band in 2011 besloot om op non-actief te gaan, was het moment voor hem gekomen om een aan boeiende solocarrière te beginnen.

Die werd gekenmerkt door de release van zijn door ‘Los Lobos’-lid Steve Berlin geproduceerde debuutalbum “Lies & Wishes” in 2014. Daarna volgde in 2015 ook nog het album “Lower Alabama: The Loxley Sessions” met soulnummers die in Muscle Shoals, Alabama werden opgenomen. Met zijn eveneens daar opgenomen nieuwste album “Chasing Butterflies” zou deze muzikant zichzelf weleens definitief in de kijker van de betere muziek beminnende liefhebbers geplaatst kunnen hebben.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Black Dirt Record

video