PARK 88 – THE FEARLESSNESS (EP)

Pianist Rich Wyman en singer-songwriter Lisa Needham wonen als echtpaar met twee zonen samen in Park City in de Amerikaanse staat Utah, een plaatsje ten westen van Salt Lake City. Rich werd frontman van de ‘Rich Wyman Band’ en sloot een hechte vriendschap met Eddie Van Halen waarmee hij het soloalbum “Fatherless Child” opnam, terwijl Lisa regelmatig optrad als lid van ‘Park City Divas’.

Toen ze besloten om samen te gaan optreden inspireerde hun woonplaats het duo om een passende groepsnaam te bedenken waaronder ze hun muziek op de markt konden lanceren. Het werd ‘PARK 88’, verwijzend naar de naam van hun stad en de ‘88’ stond voor het aantal toetsen op een piano.

Het echtpaar is heel enthousiast over de complementariteit die ze in hun muzikale samenwerking hebben gevonden en zien er een bevestiging in van het feit dat ze ook als gehuwd koppel perfect met elkaar kunnen musiceren: geen haar in de muzikale boter, dus.

Met de ep “The Fearlessness” hebben ze een eerste release van eigen werk op de markt gebracht. Op dit schijfje vinden we zes nummers terug die door beiden samen werden gecomponeerd. Als bonus tracks werd er een zogeheten ‘radio edit’ van de mooie albumtiteltrack “The Fearlessness” (zie video) toegevoegd en ook een ‘extended version’ van de rockballad “Slow Down” die eveneens op de reguliere ep staat.

De vier andere songs die een plaatsje wisten te verwerven op dit minialbum zijn het soulvolle rocknummer “No Matter What”, “Soul Like A Flower” met virtuoos pianowerk van Rich Wyman, het met een indrukwekkende saxofoonsolo startende “What We Got” en het jazzy en funky klinkende “Good Times” waarmee de ep wordt afgesloten. Zoals wel vaker het geval is, vermoeden we dat dit schijfje misschien wel de voorbode zal zijn voor een volwaardig album van ‘Park 88’ dat in de nabije toekomst mag worden verwacht.

(valsam)
“Pianist Rich Wyman and singer-songwriter Lisa Needham are a married couple from Park City in the American state of Utah. Under the name of ‘Park 88’ they have now released a first ep called ‘The Fearlessness’ with six self composed songs, varying from rock to soul to pop and even some spices of jazz. This ep is probably the appetizer for a future full cd from this couple.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video