BOSSA NOVA BEATNIKS – SURFIN’ NYC

De jongeman die op de auto ‘Thunderbird 1960’ staat op de beroemde New Yorkse ‘Times Square’ is Tom Gould, sinds jaar en dag de centrale figuur van de formatie ‘Bossa Nova Beatniks’ uit Huntington in de Amerikaanse staat New York. Hij is anno 2018 al een grijzende vijftiger geworden met kinderen en kleinkinderen, maar het muzikale gevoel voor catchy pop- en rockliedjes blijft voor hem sinds meerdere decennia onveranderd.

Op de website van ‘CD-Baby’ kunt u de indrukwekkende lijst terugvinden van platen die deze in 1992 in Greenwich Village opgerichte formatie in de loop der jaren heeft uitgebracht, beginnend met hun debuutalbum “Heart To Beat” uit 1996. Als de telling een beetje klopt, hebben ‘Bossa Nova Beatniks’ nu hun zeventiende plaat uitgebracht onder de titel “Surfin’ NYC”. De plaat kwam er twee jaar na hun vorige “For The Fun” en ook nu gaat het alweer vooral over het maken van plezier en entertainment bezorgen aan hun vele fans.

De huidige bezetting van de band bestaat naast zanger en songschrijver Tom Gould uit gitaristen Skip Krevens en Brother Dave, bassist Jerry Dugger, percussionisten Bakithi Kumalo en Tim Stapleton en drummer George Vahamonde. Voor de opname van dit nieuwe album werd er echter heel wat beroep gedaan op bevriende New Yorkse gastinstrumentalisten. Er staan in totaal elf tracks op “Surfin’ NYC”, waarvan er ééntje een coverversie is van het bekende ‘Beatles’-nummer “Don’t Let Me Down” (zie video).

Dat ‘Bossa Nova Beatniks’ een partygroep is bewijzen ze ook nu weer in de meeste dynamische nummers op deze plaat. In deze vaak minder leuke tijden is het volop genieten geblazen van songs als de bluesy opener “Baby What’d You Do”, “Talkin’ Bout You”, “Any Road (is taking you home)”, “The American Dream (The American Way)”, “Jack Jack”, “This Cruel World” en slotsong “You’re The Reason”. Dit is alweer een plaat van deze formatie die je simpelweg meteen in de cd-speler moet stoppen om er met volle teugen van bij het prille begin tot het te vroege einde van te genieten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video