STEVE FORBERT – THE MAGIC TREE

64 jaar wordt hij al in december, de Amerikaanse popzanger en songschrijver Steve Forbert wiens song “Romeo’s Tune” uit zijn album “Jackrabbit Slim” van 1979 tot het collectieve muziekgeheugen is gaan behoren. Maar hij kon nadien nog heel wat andere hits op zijn conto bijschrijven met o.a. “Schoolgirl” uit 1980 en “Ya Ya (Next To Me)” en zijn cover van Jackie De Shannon’s hit “When You Walk In The Room”, beiden uit 1982.

Naast enkele live albums heeft hij tot onlangs achttien soloplaten opgenomen en op de markt gebracht. Daar komt nu een nieuwe plaat bij met het uitstekende “The Magic Tree”, een collectie van twaalf nieuwe liedjes die Steve Forbert in de voorbije twee jaar heeft geschreven. Het album volgt op “Flying At Night” uit 2016 en de songs op de nieuwe plaat klinken uiterst fris en opgewekt, misschien omdat het de vertolker en componist ook bijzonder goed vergaat in zijn huidige leven.

Openingstrack “The Magic Tree” die u op de video kunt beluisteren brengt u al meteen in de juiste sfeer voor de rest van de plaat en ook de daaropvolgende songs “That’d Be Alright” en “Carolina Blue Sky Blues” weten ons beiden te blijven boeien. Deze plaat komt tegelijk op de markt met zijn geschreven mémoires die onder de titel ‘Big City Cat – My Life In Folk-Rock’ werd uitgebracht. Toch zijn deze liedjes volgens ons niet echt te relateren aan zijn biografie of zijn privé-leven en ontstond de inspiratie voor de songs ook nu weer voornamelijk uit zijn rijke fantasie.

Eén van de beste liedjes uit “The Magic Tree” is het dynamisch swingende “Let’s Get High”, maar ook de typische, melancholische Steve Forbert-ballad “Tryna Let Go” en country-tearjerker “Lookin’ At The River In The Rain” mogen wat ons betreft een bezoekje brengen aan de hitlijsten, evenals slotsong en countryballad “The Music Of The Night”.

De albumtiteltrack “The Magic Tree” krijgen we in twee verschillende versies op dit album en beide nummers hebben hun kwalitatieve bestaansrecht bewezen, hoewel wij vooral houden van de tweede versie waarin Steve Forbert bewijst dat hij ook een uitstekende mondharmonicaspeler is. Snel in huis halen, die plaat; u zal het zich niet hoeven te berouwen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Music

video