MAURICE VAN HOEK – TRAVELING MAN

Als hij ‘Morris Corner’ als artiestennaam had genomen, dan zou niemand ooit gedacht kunnen hebben dat de onder zijn echte naam musicerende Maurice van Hoek zijn roots in Nederland heeft. Want de elf liedjes die hij op zijn album “Traveling Man” heeft verzameld verraden nergens zijn afkomst, noch qua uitspraak van de Engelse taal, noch qua sound van de muziek die 100% in de heel typische Amerikaanse country- en Americana-stijl wordt gepresenteerd.

De nu 26-jarige Maurice van Hoek trok na zijn studies in 2015 naar Amerika om er te ontdekken dat de countrymuziek zijn verdere leven als muzikant zou gaan bepalen. Hij schrijft er zijn eigen songs die hij na zijn terugkeer naar Nederland voor zijn debuutplaat “Live Forevermore” opneemt. Nadien bleef hij naarstig verder componeren tot er weer een nieuwe reeks nummers klaar voor opname waren en die zijn nu dus op zijn tweede album “Traveling Man” beland.

De eerste single die uit deze plaat werd getrokken is “Losing My Mind” die u op bijgaande video kunt beluisteren. De andere tracks op dit album variëren tussen emotionele countryballads, liefdesliedjes vol melancholie en enkele uptemponummers, allemaal steeds prominent de country- en Americanasfeer vertegenwoordigend.

Openen doet Maurice van Hoek op deze plaat met de albumtiteltrack “Traveling Man”, een door David Grams’ pedal steel overgoten countryballad. Daarna krijgen we countryrock in “Tired Of Running” en in het swingende “What The Heart Desires” en “Just A Fool”. Het emotievolle liefdesliedje “Darlene” brengt de luisteraar daarna in geheel andere sferen en ook “Take Me As Your Man” doet de harten van de muziekliefhebbers smelten, mede dankzij het schitterende Hammondorgelspel van Stan De Kwaadsteniet.

Bij het nummer “Give It A Try” zult u misschien ook wel terugdenken aan de liedjes die ‘The Eagles’ in de jaren ’70 op de wereld loslieten en het catchy liedje “Time Of Need” lijkt van een soloplaat van Paul Simon geplukt te zijn. Daarna kunnen we nog even swingen bij het horen van het nummer “Love For The Heart”, vooraleer over te gaan naar misschien wel het mooiste liedje op deze plaat, zijnde de sfeervol afsluitende ballad “Hot And Burning Days”.

Deze Maurice van Hoek zal het ook wel gaan maken zonder de verengelsing van zijn naam, maar we durven te veronderstellen dat hij in de volgende jaren steeds vaker als ‘Traveling Man’ door het leven zal gaan en zijn mooie liedjes ook in het Mekka van de country- en Americanamuziek zal mogen gaan brengen, zoals in Austin, Texas of Nashville, Tennessee. Maar dat zal hij zelf allicht niet zo erg vinden.

(valsam)

27 oktober 2018: Plato, Deventer, Netherlands
27 oktober 2018: Plato Café, Apeldoorn, Netherlands
28 oktober 2018: Instore: Muziekwinkel Vanderveen, Assen, Netherlands
03 november 2018: 't Rozenknopje, Eindhoven, Netherlands
10 november 2018: Wim's Muziekkelder, Doetinchem, Netherlands
16 november 2018: Concerto, Amsterdam, Netherlands
17 november 2018: VanSlag, Borger, Netherlands
17 november 2018: Evelyn Novacek, Hoogezand, Netherlands
24 november 2018: Sounds Venlo, Venlo, Netherlands


 

Artiest info
Website  
 

Label: DOX Records

video