KINKY – ORIGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK

De deze maand internationaal in de filmzalen uitgebrachte film ‘Kinky’ is een soft-erotisch, romantisch drama van regisseur Jean-Claude La Marre met de acteurs/actrices Dawn Richard, Robert Ri’chard, Vivica A. Fox en Gary Dourdan in de voornaamste rollen. De seksscènes in de film zijn op z’n Amerikaans, dus niet te expliciet, maar eerder suggestief en dat is naar onze mening voor een scène waarin ‘SM’ voorkomt niet zo vanzelfsprekend. De eerste filmkritieken waren dan ook niet bijzonder lovend, maar oordeel misschien zelf als u interesse in zo’n filmgenre mocht vertonen.

Wij gaan het hier even hebben over de soundtrack die bij deze film werd samengesteld. Er staan vijftien nummers op de cd die hiervoor werd uitgegeven. Vijf van die tracks zijn nummers met filmhoofdrolspeelster Dawn Richard als R&B-zangeres aan de microfoon. Drie andere nummers worden gebracht door de Amerikaanse R&B- en Hip Hop-zanger en songschrijver Willie Taylor die ook in de film meespeelt als ‘Ramone’ en de recent ontdekte R&B-sensatie ‘Breazelle’ neemt drie andere nummers voor haar rekening.

Drie resterende nummers kunnen op het conto van R&B- en Hip Hop-producer ‘Durty So Clean’ worden bijgeschreven en de titeltrack “Kinky” wordt gebracht door ‘Shemida J feat. Durty So Clean’. De zangstijl die deze vertolkers voor de nummers hanteren is eigenlijk even suggestief en sexy als wat van de film zelf mag worden verwacht. Luister als voorbeeld van deze redenering misschien even naar de op de audio-video te horen song “Maybe”. Enkele songtitels zijn wel zeer expliciet te noemen of wat dacht u van “Protection”, “Sexy”, “Harder Deeper”, “We Fuckin”, “All In It” of “On Your Body”.

Misschien tot slot ook nog even meegeven dat Dawn Richard’s muzikale doorbraak te danken was aan haar lidmaatschap van de formatie ‘Danity Kane’, een uitsluitend uit meisjes bestaand R&B-gezelschap dat in het leven werd geroepen door Sean ‘Diddy’ Combs. Zanger Willie Taylor maakte eerder ook deel uit van twee formaties: ‘Kwiet Storm’ en ‘Day 26’ met ‘Diddy’ zelf als frontman.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Lightyear Entertainment

video