RACHEL WISE – SOUTHERN LIFE

Memphis, Tennessee blijft een Amerikaanse stad die ons met de regelmaat van een klok nieuwe platen van lokale artiesten blijft opleveren. Vaak gaat het daarbij om debuterende artiesten die hun eerste plaat in het Mekka van de countrymuziek hebben opgenomen. Dat is nu ook weer het geval bij het album “Southern Life” van de jonge zangeres en songschrijfster Rachel Wise.

Op deze plaat brengt ze zeven songs waarbij ze zelf een hand heeft gehad in het componeerwerk, terwijl de overige drie nummers werden geschreven door lokale muzikanten die ook aan de realisatie van dit album hebben meegewerkt, zoals gitarist Steve Corbett en albumproducer Bernard DeSeck.

Op de video bij deze recensie kunt u alvast genieten van een live vertolking door Rachel Wise van de openings- en albumtiteltrack “Southern Life”, een song waarin al meteen duidelijk wordt welke de muzikale richting is die deze dame met het album wil inslaan. Er zit een behoorlijk grote portie rock in de nummers die Rachel Wise op “Southern Life” heeft geplaatst, misschien wordt ze daarom weleens vergeleken met een dynamische zangeres als de betreurde Janis Joplin, iemand die ook heel wat invloeden uit de bluesmuziek in haar powersongs verwerkte.

Dat blijkt vooral in songs als “”Shoulda Known Better” en in de vlotjes in het gehoor liggende countryrockers “American Dream”, “Come On Home” en “Washed”. Het vocale talent van Rachel Wise komt anderzijds misschien wel het best tot uiting in de soulvol gebrachte ballads “Crazy Over Him”, “Unknown Stranger” en gospelsong “Above The Clouds” of in het hitgevoelige “Baby Bye Bye” waarin we de klassieke countrysound van iemand als Patsy Cline menen te herkennen.

Een nieuwkomer in de muziekscène met veel potentieel voor de toekomst, zo menen we Rachel Wise te kunnen definiëren. Een kennismaking met haar eerste album ”Southern Life” zal u hopelijk ook weten te overtuigen dat we in de volgende jaren nog meer moois van deze pittige dame uit Nashville zullen mogen verwachten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video