AUBURN – GAME OF FAITH

Net twintig jaar geleden besloot de Britse zangeres en songschrijfster Liz Lenten uit het Engelse graafschap Lincolnshire om een eigen muziekformatie op te richten onder de naam ‘Auburn’. Vele platen later blijft ze met elk nieuw album verbazen met haar sublieme mix van americana, country, rootsmuziek en blues in de liedjes. ‘Rootstime’ mocht in de voorbije jaren enkele van die albums voor u becommentariëren: zo was er “Indian Summer” in 2012 en ikzelf schreef recensies voor “Nashville” in 2014, “Mixed Feelings” in 2015 en “Love & Promises” in 2016. Al deze albums kwamen er na een vrij lange pauze in de carrière van Liz Lenten die pas in 2011 besloot om zich opnieuw volop op het creëren van nieuwe songs te storten.

Ook het splinternieuwe album “Game Of Faith” van ‘Auburn’ is daardoor wellicht opnieuw aan mijn pakketje te recenseren cd’s toegevoegd, want ook nu kunnen we weer alleen maar lovende woorden neerschrijven over de veertien songs die Liz Lenten op deze plaat heeft opgenomen. Omwille van de grote diversiteit in haar nummers werd haar sound in het verleden al vergeleken met enkele sterk uiteenlopende collega-zangeressen als Bonnie Raitt in de bluesy tracks, Dusty Springfield in de countryballads en zelfs Norah Jones en Billie Holiday in de meer jazzy en soulgeïnspireerde songs. We kunnen beamen dat er van elk van deze zangeressen ook wel subtiele elementen terug te horen zijn in de liedjes op “Game Of Faith”.

Inspiratie voor haar liedjes zoekt Liz Lenten in het minutieus evalueren van situaties, relaties, emoties en persoonlijke ervaringen in de liefde en in haar leven. Daaruit ontstaan dan songs als “Bad Girl, Good Woman”, “I Don’t Love Him”, “Happy Nowhere”, “It’s Not Love”, “Like I Do” en “His Arms”, nieuwe nummers die allemaal een plaatsje wisten te veroveren op dit nieuwe album dat eind mei op de markt zal verschijnen.

De plaat werd in Nashville, Tennessee opgenomen met producer Thomm Jutz, een man die eerder ook al samenwerkte met o.a. Mary Gauthier en Nanci Griffith en die ook de drie vorige albums van ‘Auburn’ als producer voor zijn rekening nam. De muzikanten die deze nummers in de opnamestudio hebben ingespeeld zijn Thomm Jutz op gitaren, Mark Fain op bas en Lynn Williams op drums, terwijl Britt Savage enkele keren voor bijpassende harmony vocals zorgt.

Ter afsluiting willen we nog enkele titels van muzikale highlights op “Game Of Faith” meegeven, want dat is toch iets dat gezegd kan worden van de songs “Trinidad”, de eerder al vermelde liedjes “Bad Girl, Good Woman”, “Happy Nowhere” en “It’s Not Love”, “Float To Blue” en het door twangende gitaargeluiden begeleide “Spoke In The Wheel”. ‘Vakmanschap is meesterschap’ is een zeer toepasbare definitie voor deze nieuwste plaat van ‘Auburn’, sinds twee decennia het muzikale wonderkind van de stijlvolle Britse singer-songwriter Liz Lenten.

(valsam)

“Liz Lenten, performing under the name ‘Auburn’, is a British singer-songwriter that blends Americana, country, blues and roots music in the songs on all her records. The latest album ‘Game Of Faith’ was recorded in Nashville, Tennessee and is another new masterpiece in the discography of this already during 20 years performing artist.” - www.rootstime.be 

Artiest info
Website  
 

Label: Scarlet Records

info: Hemifran