ROBERT HILL & THE MUSKOGEE FEW - ROBERT HILL & THE MUSKOGEE FEW

In de bluesscène van Zweden zijn Robert Hill, Peter Granström en Johan Toft al enige tijd vrij bekende namen. Maar in 2014 besloten deze drie mannen om hun vertrouwde bluesomgeving te verlaten en met elkaar muziek te gaan maken in een heel ander genre, namelijk in de folk- en Americana-stijl. Ze trokken nog drie andere bandleden aan met Martin Fälthammar (op drums), Carl Lindholm (piano) en Christer Lyssarides (op gitaar en pedal steel) en als sextet gingen ze rootsmuziek maken onder de groepsnaam ‘Robert Hill & The Muskogee Few’.

Onder diezelfde naam is nu ook een eerste album van de band verschenen met negen nummers die al in de lente van 2017 in de ‘Silence Studios’ in Koppom werden opgenomen door producer David Svedmyr. Robert Hill is naast de songschrijver ook de zanger en gitarist en ook Peter Granström neemt wat vocale taken voor zijn rekening naast het bespelen van de basgitaar. Johan Toft maakt niet langer deel uit van de groep waardoor de band onlangs herleid werd tot een kwintet.

Het eerste nummer op het debuutalbum “Robert Hill & The Muskogee Few” is een vlot en catchy countrydeuntje dat “Benzedrine Benny” heet. Daarna volgt met “Morning Sun Was Rising” een rustige folkballad die net 6 minuten duurt. Het is trouwens opvallend dat er heel wat vrij lange songs van 5 of 6 minuten op deze plaat staan, met o.a. de door pedal steel aangestuurde countryballad “Just As The Sun Won’t Split Heaven In Two”, “Early In December” en slotnummer “It Was All Made For You And Me” in de categorie van de langstdurende nummers.

Bij de resterende tracks op dit album selecteren we de akoestische pianoballad “I Pray”, het jazzy “Ballad Of A Dying Cigarette” en vooral het op de video te beluisteren nummer “Looking Back” als onze favoriete liedjes. Al bij al was het voor ons een aangename kennismaking met deze Zweedse formatie die allicht in de volgende jaren nog wel van zich zal laten horen.

(valsam)
“The introduction that ‘Robert Hill & The Muskogee Few’ have created with the nine tracks on their self-named first record shows that these guys enjoy playing Americana music. We are pretty sure that we will be hearing a lot more of this Swedish band in the coming years …and that is absolutely OK.“ – www.rootstime.be

 

 


Artiest info
   
 

Info: Hemifran

video