B.R. LIVELY – INTO THE BLUE

Indie folkzanger en songschrijver B.R. Lively uit Dallas, Texas gaat door het dagelijkse leven onder de naam Bryan Blaylock; toegegeven, niet direct een naam om een muziekcarrière mee op te starten. In 2016 begon hij daaraan nadat hij had besloten om door de Verenigde Staten te gaan reizen in een trailer die elektrisch werd aangestuurd door zonnepanelen. Daarbij werd hem vaak de gelegenheid geboden om met zijn gitaar als busker te gaan optreden en zo deed hij allerlei ervaringen op die hem hebben geholpen om gepaste onderwerpen te vinden voor zijn composities, met daarbovenop ook nog eens de hartenpijn en de felle emoties bij een afgebroken liefdesrelatie.

Elf van die zelfgeschreven liedjes kregen een plaats op zijn debuutplaat die onder de titel “Into The Blue” op de wereld werd losgelaten. Het album werd in Austin, Texas opgenomen met ‘Band Of Heathens’-frontman Gordy Quist als producer en met medemuzikanten Thomas Avery op Hammondorgel en piano, Scott Davis op basgitaar, akoestische en elektrische gitaren, banjo en piano en Richard Millsap op drums. Beide laatsten zijn ook al leden van ‘Band Of Heathens’, terwijl producer Gordy Quist her en der ook een stukje op gitaren meespeelt en Lauren Hunt voor af en toe subtiele doch prachtige backing vocals zorgt. Daarnaast was er eveneens een vierkoppig strijkersensemble en twee blazers op trompet en trombone uitgenodigd voor een passende instrumentale bijdrage aan de nummers op “Into The Blue”.

De songs op dit album zijn vaak bijna geheel akoestische folkballads die B.R. Lively als een volleerde singer-songwriter en folktroubadour brengt. Dat bijkt al meteen uit de openingstrack “The Blue” en het wat later volgende “Lonesome”. Een wat bredere orkestratie krijgen we aangeboden in het walsende “Summertime Sky”, het op werk van David Gray lijkende “Free Of” en de mooie melancholische liefdesballad “Oh These Eyes”. Het strijkerswerk van violen en cello leiden het nummer “Are We In It For The Gold?” op knappe wijze in, maar in deze song valt toch vooral de mooie zangstem van B.R. Lively op.

Een bijzonder sfeervolle song is het nummer “The Day That I Die”, maar “Minute By Minute”, het weer door strijkers begeleide pianonummer “Fighters” en het op de video te beluisteren “Coyote” zijn stuk voor stuk toch wel heel leuke liedjes die bij de luisteraars zowel voor emoties als voor gezelligheid kunnen zorgen. Besluiten kunnen we derhalve alleen maar met de vermelding dat “Into The Blue” een uitstekende debuutplaat is van B.R. Lively en dat we oprecht hopen dat we al spoedig een opvolger voor dat eerste album mogen verwelkomen.

(valsam)
“The album ‘Into The Blue’ is the debut record of Bryan Blaylock, recording his music as B.R. Lively from Dallas, Texas. He succeeds in a true magnificent way to convince us of his singing and songwriting talents with these eleven songs about love, heartbreak and gratitude. May the release of his next record not let us wait too long, as his emotional and melancholic songs will help to make living in this violent and turbulent world nicer and easier.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video