RANZEL X KENDRICK – TEXAS CACTUS

Ranzel X Kendrick is een honkvaste Texaanse singer-songwriter die een paar jaar geleden besloot om zijn liefde voor de Amerikaanse staat waar hij zijn roots heeft te bezingen in een muzikale trilogie op plaat. Dat leverde het album “Texas Paintbrush” op in 2017 en vorig jaar volgde een tweede plaat die “Texas Sagebrush” noemde. Album nummer drie heeft als titel “Texas Cactus” en is onlangs verschenen en via een goede wind op onze ‘Rootstime’-redactie beland.

Op dit derde album staan negen eigen composities en twee coversongs die hij samen met de Texaanse zangeres en songschrijfster Rebecca White heeft ingezongen. Andere muzikanten en instrumentalisten die hebben bijgedragen aan de realisatie van deze plaat zijn o.a. backing vocalist John Hidalgo, Warren Hood op viool en mandoline, Keith Davis op pedal steel en dobro, Miles Davis op elektrische gitaar en John Bush en Ray Rodriguez op drums en percussie.

Ranzel X Kendrick is de neef van countrylegende Roger Miller waar hij in zijn kindertijd vaak mee samen muziek heeft gespeeld en gezongen. Maar als soloartiest heeft hij in de laatste jaren zijn eigen sound ontwikkeld en die horen we nu o.a. in de liedjes op dit album “Texas Cactus”. De mooiste nummers die we op deze plaat konden horen zijn “Waltz Away With My Heart”, het folky “Listen To The Rain”, het door Matt Hubbard op mondharmonica begeleide “Come What May” en het enkel gefloten en gemakkelijk mee te fluiten instrumentaaltje “Baptized In Butterflies”.

De twee coversongs op deze plaat zijn vooreerst het van Van Morrison ontleende “Crazy Love” (zie video), een song uit diens “Moondance”-album van 1970 die door Ranzel X Kendrick als eerste single uit deze plaat wordt uitgebracht. Nog een cover wordt hier gezongen door Rebecca White in het nummer “Everybody Get Together”, een song van ‘The Youngbloods’ uit hun naar de groep vermelde debuutalbum van 1967. Met “Texas Cactus” is de trilogie die Ranzel X Kendrick rond Texas wilde maken afgerond. In 33 liedjes heeft hij verteld wat hij wou vertellen. We zijn benieuwd hoe het hierna verder zal gaan met deze muzikant en waarop zijn volgende platen geïnspireerd zullen zijn.

(valsam)
“Ranzel X Kendrick is closing his trilogy about his beloved state Texas with the eleven songs containing album ‘Texas Cactus’, the third record after ‘Texas Paintbrush’ from 2017 and ‘Texas Sagebrush’ from 2018. This album contains 9 self-penned tracks and two great cover versions of Van Morrison’s ‘Crazy Love’ and of ‘Everybody Get Together’ from the ‘Youngbloods’ that is sung here by the Texan singer-songwriter Rebecca White.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: RANZEL X KENDRICK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video