DRY RIVERBED TRIO - CHAINED AND BOUND

 

 “ Debuutalbum van Nederlands trio… “

Als je als muzikant Ciggaar heet, kennen ze je ongetwijfeld in het wereldje van de roots muziek in de Lage Landen. In 2014 zetten Dusty Ciggaar (zang, gitaar, bandleider), Darryl Ciggaar (zang, drums) & Ronald Tilgenkamp (zang, contrabas) als Dry Riverbed Trio hun eerste muzikale stappen op het podium. Met hun focus op een eigen sound binnen de roots scene én, geïnspireerd door bands uit het gehele spectrum van old school R&B, R’N’R tot aan country, waagden ze de niet uit te blijven stap. Openen voor de Paladins en Ian Siegal en spelen op bekende festivals (Kwadendamme Blues, Moulin Blues Ospel…) hielp hen bij het vinden van het nodige zelfvertrouwen.

Ik schreef vorig jaar in oktober voor Rootstime: “Voor zijn “All the Rage Tour” koos Siegal (in het GC De Wildeman in Herent) voor een jonge backingband. De band bestaat uit de leden van het Nederlandse trio The Rhythm Chiefs: gitarist Dusty Ciggaar, bassist Danny Van ’t Hoff en (vervangend) drummer Darryl Ciggaar. Zij spelen al samen van toen ze nog op de middelbare school zaten, zo'n 10 jaar geleden. In Nederland werden ze indertijd onthaald als grote muzikale talenten, vooral Dusty Ciggaar wordt al jaren langs alle kanten bejubeld en gehypet. En het moet ook vanavond gezegd worden, de gitarist is duidelijk een meerwaarde: hij rockt als het moet, hij speelt venijnig en haalt geregeld geweldige solo's uit zijn instrument. Darryl Ciggaar is drummer van het Dry Riverbed Trio én de broer van Dusty Ciggaar…”. 

‘Chained and Bound’ is de titel van het debuut studio album die het trio met wat hulp van enkele gasten in Ottersum in Roepaen, een oud klooster in een kerkdorp in de Nederlandse provincie Limburg, opnam. David Gram (pedal steel), Timothy Banchet (orgel) en Roel Spanjers (piano) namen met hen elf nummers op die ze zelf (vooral op aangeven van DJ Ciggaar) schreven, op één nummer van Bruce Maxwell-Smith (“Keep On Playin’”) na. De eerste single “Yoshi’s Ride” werd door de band geschreven omdat het eindeloos spelen van het Nintendo racespel Super Mario Kart, een deel uitmaakte van de jeugdjaren van de bandleden. 

De titelsong ”Chained and Bound” is de opener. Het is een uptempo rock nummer dat hun kwaliteiten als roots band al meteen goed samenvat. Op ”Half Past Midnight” is het Roel Spanjers die opvalt en die zich vanachter zijn piano in een barrelhouse waant. In ”Let the Monkey Go” is de smaakmaker David Gram die op lap steel bescheiden wat “extra’s” toevoegt. Het wordt met ”Chains” tijd voor een rustpauze, met ”Keep On Playing” tijd om je rockin’ shoes aan te trekken en met ”Voodoo Queen” tijd voor het occulte. Voor de liefhebbers van een mooie country ballade (en pedal steel) is er ”Pasar (Fading Memories)” en, wil je nog eens rocken, dan moet je snel wezen want er wordt daarna afgesloten met ”Sunset Boogie”. Het is Dusty op gitaar die er de laatste pittige akkoorden uitknijpt.

Dry Riverbed Trio laat fans van authentieke rockabilly, country en blues niet langer wachten. Met het uitbrengen van ‘Chained and Bound’ deed het trio wat het voor velen al eerder moest doen. Hun debuutalbum vat hun passie en gedrevenheid bij het spelen van hun favoriete roots muziek heel knap samen. Hiervan meegenieten kan vanaf nu wanneer je wil! 

De officiële albumpresentatie van ‘Chained and Bound’ vond al plaats op 01/02/19 in Bibelot in Dordrecht, maar er zijn in februari nog verschillende optredens gepland in Nederland én een op 26/02/2019 in de Missy Sippy in Gent. Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de band!

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DRY RIVERBED TRIO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01.”Chained and Bound” - 02.”Half Past Midnight” - 03.”Let the Monkey Go” - 04.”Chains” - 05.”Gone Are the Days” - 06.”Keep On Playing” [Bruce Maxwell-Smith] - 07.”Yoshi’s Ride” - 08.”Guilty Soul” - 09.”Voodoo Queen” - 10.”Pasar (Fading Memories)” - 11.”Sunset Boogie” – Written by DJ Ciggaar, except where otherwise [noted] ℗ 2018 – Produced by: Danny van ‘t Hoff

Album line-up:
Dusty Ciggaar: gitaar, zang / Darryl Ciggaar: drums, zang / Ronald Tilgenkamp: contrabas, zang & Gasten: David Gram: pedal steel, Timothy Banchet: orgel, Roel Spanjers: piano

Discography DRY RIVERBED TRIO:
Chained and Blue [2019] |

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dox Records

video