YAGULL – YUNA

 

Gitarist en mandolinespeler Sasha Markovic en zijn echtgenote, de Japanse pianiste Kana Kamitsubo vormen samen het muzikale duo ‘Yagull’. Ze hebben eind vorig jaar een nieuwe plaat uitgebracht die “Yuna” werd genoemd en die negen eigen composities bevat en een heel onverwachte coverversie van het nummer “Sabbath Bloody Sabbath”, de titeltrack van het album uit 1973 van de Engelse rockformatie ‘Black Sabbath’.

Het is een volledig instrumentale plaat geworden met uitzondering van de albumtiteltrack “Yuna” die werd ingezongen (eigenlijk meer ingeneuried) door de Japanse gastvocaliste Ayumi Ueda uit Tokyo, de oprichtster van de internationale zanggroep ‘Women Of The World’ die vanuit Boston opereert en wereldwijd al zingend een oproep voor vrede wil verkondigen.

Op dit album brengt ‘Yagull’ voornamelijk rustgevende, melancholische en sfeervolle muziek die enkel met piano en gitaar wordt gecreeërd. Ondanks het feit dat er dus niet wordt gezongen heeft elke compositie toch een titel gekregen, hetgeen het voor ons wat gemakkelijker maakt om de beste tracks te vernoemen. Daarvoor selecteren wij het openingsnummer “Searching For The Moon” (zie video), de haast onherkenbare coverversie van de ‘Black Sabbath’-rocksong, het vrolijk klinkende pianolied “101”, “Mori (Forest Song)” en de albumtiteltrack “Yuna”.

Dit op hun vorige platen “Films” uit 2012, “Kai” uit 2014 en “River Was” uit 2016 volgende vierde album werd in de loop van vorig jaar opgenomen in studio’s in New York City en in de Japanse stad Kobe. De passie, intensiteit en melodieuze klanken die uitstralen van dit werk van ‘Yagull’ zijn duidelijk voelbaar en hoorbaar in de tien tracks op het album “Yuna”. We kunnen deze plaat dan ook vooral aanbevelen bij iedereen die uitkijkt naar een rustgevend avondje bij zacht schemerlicht en een lekker glaasje wijn dat geschikt is voor dit relaxerende moment.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: YAGULL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: MoonJune Records

video