TRAGEDY ANN – MATCHES

 

‘Tragedy Ann’ is niet de naam van één of ander hopeloos en rampzalig meisje, maar wel de groepsnaam van een Canadees duo muzikanten uit Guelph, Ontario, bestaande uit zangeres Liv Cazzola die ook op ukelele, accordeon, orgel, piano en zingende zaag speelt en haar eveneens zingende partner Braden Phelan die het duo begeleidt op akoestische en elektrische gitaar bij hun optredens.

Het eerste werk op plaat van ‘Tragedy Ann’ was de ep “Stumbling” die in de zomer van 2016 op de markt is gekomen. Nu hebben ze elf nieuwe, zelfgeschreven folkliedjes verzameld op een eerste full-cd die de titel “Matches” heeft gekregen. Enkele nummers uit dit album kunt u in een akoestische live uitvoering beluisteren op de video bij deze recensie.

Hun harmonieuze samenzang in de meestal zachtjes gezongen nummers is een ware verademing in deze tijden van luide pop- en rockmuziek. Het daarbij begeleidende geluid van ukelele en accordeon zorgt voor een aangenaam kampvuursfeertje bij de beluistering van dit album. Openingsnummer “The Last Thing” en het amper 25 seconden durende “Kids” zijn al meteen zo’n echte oorwurmen die je na enkele beluisteringen zal proberen mee te zingen. De eenvoud van het daaropvolgende liedje “One in Two” is tegenwoordig ook meer zeldzaam dan frequent in de wereld van de folkmuziek.

Er staan trouwens nog enkele potentiële klassiekers op deze debuutplaat van ‘Tragedy Ann’. Daarbij denken we dan voornamelijk aan de intimistische song “Regulars”, het als iets van Jack Johnson klinkende “Too Soon” en de erg mooie afsluiter “The Light We Have” met een meezingend koortje en een zingende zaag in de instrumentatie. Genieten is ook de boodschap met betrekking tot de geheel akoestisch gebrachte songs “Young Man In A Middle School Washroom” en het 7 minuten durende “Holy Water”.

Het is dezer dagen ontzettend moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen als muzikanten, maar dat is toch iets wat we dit Canadese folkkoppel zouden willen toeschrijven met hun album” Matches”. Het is gezellig genieten van frisse, complexloze, rustgevende liedjes met verhalende songteksten die gebracht worden op zachte en sfeervolle muziek. ‘Tragedy Ann’ is een duo om van nabij te blijven opvolgen om te zien en te horen wat ze in de volgende jaren als vervolg op deze knappe debuutplaat zullen gaan creëren.

(valsam)

“‘Tragedy Ann’ ain’t the name of one or other sad or hopeless girl but it’s how a Canadian duo wants to called. Liv Cazzola and Braden Phelan have released their debut album titled ‘Matches’ and they are proving in the eleven tracks that these atmospheric and softly sung songs absolutely are matching 100% with their musical capabilities. Intimistic songs, great harmony vocals and breathtaking melodies is forming the full summary of this excellent first album of the folk duo.” - www.rootstime.be

Tragedy Ann - Sun Parlour Sessions from Sun Parlour Sessions on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

info: Hemifran

video