BROKEN SUN – ON

‘Broken Sun’ is sinds 2008 een samenwerkingsverband tussen een Nederlandse en een Australische songschrijver. Aan de basis van de groep lagen gitarist en banjospeler Bart Dietvorst en GD Allan en het resultaat van hun creatief verbond leidde in 2009 tot het uitbrengen van een eerste plaat die naar de groepsnaam “Broken Sun” werd getiteld en die destijds in de Australische stad Melbourne werd opgenomen.

Bart Dietvorst ging nadien in het Nederlandse Tilburg verder optreden onder de naam ‘Broken Sun’ en hij bracht met zijn Nederlandse bandleden in 2013 een tweede album op de markt onder de titel “Life And Death”, een plaat waarop voor het eerst Derrick Van Schie als zanger opdook. Het album was een muzikaal eerbetoon aan Mara, het dochtertje van Bart Dietvorst dat in 2013 op amper driejarige leeftijd aan de gevolgen van de zeldzame kinderkanker neuroblastoom was overleden.

De opbrengsten uit de verkoop van dat album en van de daaruit getrokken single “Sister Bluebird” gingen integraal naar de Nederlandse stichting ‘Villa Joep’ die zich heeft voorgenomen om zich toe te leggen op wetenschappelijk onderzoek naar die vreselijke kanker. In de herfst van 2016 volgde dan een nieuwe single van ‘Broken Sun’: countryballad “Daylight Saving Time” was de melancholische voorbode van het nieuwste album “On” dat we hier nog wat nader willen toelichten.

De acht songs op deze plaat werden allemaal voorzien van teksten door zanger Derrick Van Schie en van muziek door gitarist Bart Dietvorst. De vier andere groepsleden van ‘Broken Sun’ die een bijdrage afleverden voor de opname van het album “On” zijn bassist Rob Mertens, drummer Bart Van De Put, Rias Baarda op mandoline en akoestische gitaar en Yvo Van Gemert op pedal steelgitaar.

Er zijn intussen ook al twee nieuwe singles uit dit alt.country- en Americana-album getrokken met countryrocker “Laughing In The Rain” en het op de video te beluisteren nummer “Make It Happen”. Maar daarnaast staan er nog enkele pareltjes op deze plaat, zoals de countryballad “There’s A Chance’, het door banjoklanken aangestuurde “In The Nighttime” en de bluesy afsluiter “The Woods”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records
Distr.: Bertus / V2

video