WIG PARTY – 99TH BIRTHDAY (EP)

Zanger-leadgitarist Vincent Ventriglia, gitarist John Cisco, bassist Eric Marcazo, pianist Joe Biglin en drummer Dominic Palombi vormen samen sinds een paar jaartjes de Amerikaanse rockgroep ‘Wig Party’ uit New Jersey. Ze lanceerden eerst een naar de groep vernoemde debuutalbum, gevolgd door een zes songs tellende ep “Glass Girls” en het eind vorig jaar uitgebrachte ep-tje “99th Birthday” dat we hier wat nader toelichten.

Op dit minialbum staan drie tracks, te beginnen met de melodieuze titelsong “99th Birthday”. Daarna volgt het op de video in een live-uitvoering te beluisteren catchy en soulvolle nummer “Rubber Bullet” waarop de ondertussen op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden Andy Goessling van de groep ‘Railroad Earth’ op saxofoon meespeelt. De derde en laatste track op dit schijfje is het zeven en halve minuut durende gitaarrockepos “Pawn”.

Tim Carbone, violist en zanger van bluesgrass- en folkrockgroep ‘Railroad Earth’ uit Stillwater, New Jersey was de producer van deze ep. Tijdens hun live-optredens durven de bandleden van ‘Wig Party’ wel eens afwijken van het geijkte patroon door midden in een song te gaan improviseren en te jammen waarbij één van de instrumentalisten in de groep - vaak de leadgitarist - zijn creativiteit mag tonen. Muziekkenners zullen in de sound van deze groep misschien wel de invloeden van o.a. ‘The Allman Brothers’ of gitaarvirtuoos Eric Clapton kunnen herkennen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video